Provozuje:
Juris Real Estate

Architektem roku se stal Josef Pleskot.

Zaujal centrem vědy v Ostravě.

Architektem roku se stal Josef Pleskot.

autor. JURIS REAL

Zaujal centrem vědy v Ostravě.

Cenu Architekt roku ve středu dostal Josef Pleskot za návrh centra Svět techniky v Ostravě, jež je součástí projektu revitalizace areálu Vítkovických železáren.

Ocenění hodnotí mimořádný přínos architektuře v posledních pěti letech a udílí se v rámci stavebního veletrhu FOR ARCH.

Pleskot cenu převzal při galavečeru v Národním domě na Vinohradech.

"Je to čestný titul udělovaný každoročně osobnosti, která vynikla nebo dlouhodobě vyniká v oblasti architektury a která se významně podílí na jejím dobrém jméně. Je to cena v naší zemi výjimečná a ojedinělá. Tímto skvěle doplňuje i mozaiku ostatních cen za architektonické počiny nebo celoživotní dílo," řekl předseda poroty Zdeněk Fránek. V porotě s ním byli Antonín Novák (Architekti D.R.N.H.), Michal Kohout (UNIT architekti), Regina Loukotová (GEM architects) a Osamu Okamura.

"Cenu jsme udělili za pokračující sérii architektonických realizací, které patří k oborové špičce toho, co vzniká v České republice. V tomto roce především za unikátní revitalizaci postindustriální čtvrti Dolní oblasti Vítkovic," uvedla porota. Navržené centrum má podpořit prestiž vědy a výzkumu u veřejnosti, změnit přístup k technickým oborům a zpřístupnit je veřejnosti. Stavba je posazená na trojúhelníkovém půdorysu se zaobleným pravoúhlým rohem, vyniká 125 metrů dlouhou a 12,5 metrů vysokou zrcadlovou hlavní fasádou. Slavnostně otevřena bude 26. září. Mezi další Pleskotova díla známá širší veřejnosti patří třeba radnice v Benešově, kancelářská budova Palmovka-Park v Praze Libni či multifunkční hala Gong v Ostravě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»