Provozuje:
Juris Real Estate

Babiš se staví proti záměru privatizovat nemocnici v Litoměřicích.

Premiér Andrej Babiš (ANO) se postavil proti záměru města Litoměřice prodat akcie místní nemocnice. Na twitteru uvedl, že do prodeje nechá zasáhnout ministra zdravotnictví Vojtěcha Adama (za ANO).

Babiš se staví proti záměru privatizovat nemocnici v Litoměřicích.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Premiér Andrej Babiš (ANO) se postavil proti záměru města Litoměřice prodat akcie místní nemocnice. Na twitteru uvedl, že do prodeje nechá zasáhnout ministra zdravotnictví Vojtěcha Adama (za ANO).

"Nemocnice Litoměřice je nesmírně důležitá pro Ústecký kraj a musí zůstat ve veřejném vlastnictví," uvedl Babiš. Místostarosta Litoměřic a poslanec Karel Krejza (ODS) v sms zprávě na dotaz ČTK napsal, že "premiér o situaci nic neví a hodlá ji využít jako předvolební téma". "Žádné rozhodnutí nepadlo a o dalším postupu se vede diskuse s občany," sdělil místostarosta. Litoměřice podle něho uvažují o prodeji akcií nemocnice proto, že nemohou do budoucna doplácet na její provoz tak jako dosud. Finanční náklady na dotace činí od 10 do 20 milionů korun ročně. Jestliže by nemocnice zůstala ve vlastnictví města, musela by podle Krejzy omezovat péči. Proto po loňském neúspěšném pachtu, který napadl antimonopolní úřad, zvažuje vedení města prodej stoprocentního podílu v akciové společnosti Nemocnice Litoměřice.

Jak už dříve ČTK řekl ředitel Nemocnice Litoměřice Radek Lončák, projevily vloni o pacht zájem společnosti Penta Hospitals, Privamed a Krajská zdravotní. "Záměr prodat nemocnici sledujeme, ale konečné rozhodnutí padne, až budeme znát přesné podmínky soutěže," řekla ČTK mluvčí Penta Hospitals Lenka Holá. Zájem o litoměřickou nemocnici projevil opakovaně i Ústecký kraj. Již v lednu letošního roku poslal hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) radním města dopis, ve kterém nabízí převzetí nemocnice. Zájem potvrdil hejtman i ve středu při setkání se zástupci petičního výboru nemocnice. Bubeníček sdělil, že Ústecký kraj, potažmo Krajská zdravotní, ve které vlastní kraj 100 procent akcií, se bude o nemocnici ucházet. "Záležet bude na podmínkách veřejné soutěže," uvedl ČTK.

Město Litoměřice oznámilo v dubnu svůj záměr prodat nemocnici poté, co se jí nepodařilo vloni získat partnera prostřednictvím pachtu. "Jsou neschopní nebo zkorumpovaní?" konstatoval premiér na adresu litoměřické ODS a dodal, že pokud tamní politici vést nemocnici nezvládnou, ujme se toho. Záměr prodat nemocnici se nelíbí obyvatelům Litoměřicka ani starostům okolních obcí. Petici s názvem Zachraňme nemocnici už podepsalo více než 10.000 občanů. Velký zájem existuje podle zástupkyně petičního výboru Aleny Rožcové také o podepisování archů žádajících vypsání městského referenda. Podpisová akce začala v pondělí a za necelé tři dny své podpisy pod tuto petici připojilo tisíc lidí. Potřeba je ale zhruba 4.000 podpisů obyvatel Litoměřic starších 18 let.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»