Provozuje:
Juris Real Estate

Bankou roku zvolena poprvé v historii Československá obchodní banka.

13. ročník ocenění Fincentrum Banka roku přinesl „malou senzaci“. Poprvé v historii se absolutním vítězem stala Československá obchodní banka.

Bankou roku zvolena poprvé v historii Československá obchodní banka.

autor. JURIS REAL

13. ročník ocenění Fincentrum Banka roku přinesl „malou senzaci“. Poprvé v historii se absolutním vítězem stala Československá obchodní banka.

Po dvou druhých a dvou třetích místech se velikostí bilanční sumy největší banka v České republice dočkala prvního místa. Kromě hlavní ceny si ČSOB odnáší prvenství také v kategorii Privátní banka roku 2014.

Česká spořitelna, loňský vítěz hlavní kategorie, se letos posunula na druhou příčku. Jistou útěchou jí může být vítězství v dalších třech kategoriích: Nejdůvěryhodnější banka roku, Hypotéka roku a Banka bez bariér.

Komerční banka obhájila svoji třetí pozici z loňského roku.

„Výsledky Fincentrum Banky roku 2014 přesně odrážejí stav českého bankovnictví a pojišťovnictví. Československá obchodní banka se rok od roku propracovávala výš a zaslouženě vystoupala až na vrchol, k čemuž jí pomohla i jistá stagnace hlavních konkurentů. Česká spořitelna letos rozhýbala hypoteční trh, právem jí náleží titul Hypotéka roku. Radost mám i z Bankéře a Pojišťováka roku. Pánové Sadil a Besperát zosobňují nejen obchodní úspěch, ale i názorovou a manažerskou kontinuitu v bankovnictví, respektive pojišťovnictví,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda organizačního výboru ocenění.

Nejdynamičtější bankou roku se stala Air Bank, která dokázala svým propracovaným marketingem a nabídkou služeb za prvních deset měsíců letošního roku přilákat více než 90 000 klientů a překročila tak hranici tří set tisíc klientů.

„Air Bank se podařilo za poměrně krátkou dobu vybudovat značku, která je ve srovnání s ostatními bankami na trhu vnímána výrazně pozitivně. A jako jediná z finančního sektoru je v tomto ohledu srovnatelná s předními českými značkami, jako je Škoda Auto či Kofola, které se pravidelně umísťují na předních příčkách seznamu nejobdivovanějších českých značek,“ uvedl Pavel Riegger, partner oddělení poradenství pro finanční instituce společnosti EY.

Tělesně postižení a neslyšící klienti hodnotili již tradičně ve spolupráci s Kontem BARIÉRY přístup do poboček bank po celé ČR. Titul Banka bez bariér 2014 získala Česká spořitelna, která si vyměnila loňské pořadí s Československou obchodní bankou. Na třetím místě skončila stejně jako v minulém roce GE Money Bank.

V oblasti pojištění a pojišťovacích produktů zavládlo bezvětří. „Vzhledem k legislativním změnám a úpravám smluvní dokumentace neměly pojišťovny příliš času a prostoru na výraznější inovace. Proto v této kategorii zůstalo vše při starém,“ uvádí k výsledkům Petr Stuchlík.

Pojišťovnou roku se stala stejně jako v loňském roce Česká pojišťovna, následována Allianz pojišťovnou a Kooperativou pojišťovnou. V kategorii Životní pojištění roku uspěla opět Česká pojišťovna s produktem Můj život.

Titul Autopojištění roku získala od odborné poroty Allianz pojišťovna se svým Autopojištěním 2015, které vyniká ojedinělými připojištěními a souvisejícími službami.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»