Provozuje:
Juris Real Estate

Bankovní ústavy provádějí čistku svých imobilií.

České banky se rozhodly s koncem roku provést inventuru svých realit a nepotřebné prodávají. Do nabídky realitních kanceláří se dostávají menší budovy v regionech i lukrativní nemovitosti. Komerční banka například zvažuje prodej centrály Na Příkopě.

Bankovní ústavy provádějí čistku svých imobilií.

autor. JURIS REAL

České banky se rozhodly s koncem roku provést inventuru svých realit a nepotřebné prodávají. Do nabídky realitních kanceláří se dostávají menší budovy v regionech i lukrativní nemovitosti. Komerční banka například zvažuje prodej centrály Na Příkopě.

„Velké banky v posledních letech již úspěšně odprodaly více nežli sto nemovitostí po celé České republice,“ uvedla Zdeňka Klapalová, ředitelka poradenské společnosti Knight Frank. Jedno z největších realitních portfolií má Česká spořitelna, která v posledních pěti letech prodala čtyřicet domů. „Naším cílem je mít pobočky tam, kde je klienti opravdu využijí,“ sdělila Veronika Exnerová z tiskového centra spořitelny. Nemovitostí se zbavuje i ČSOB. „V rámci nastaveného procesu optimalizace banka letos prodala čtyři nemovitosti, v loňském roce to byly tři nemovitosti,“ sdělila mluvčí banky Pavla Hávová.

Klienti bank využívají stále častěji internet. „Podíl kamenných poboček se bude velmi pravděpodobně postupně snižovat ve prospěch on-line prodeje, ale v dohledné budoucnosti určitě nezmizí,“ poznamenal mluvčí tuzemské UniCredit Bank Petr Plocek. O nemovitosti bank je zájem. „O objekty na náměstích a hlavních třídách se ucházejí místní investoři, pro které mohou mít i hodnotu zvláštní obliby. Chtějí vlastnit bankovní dům na náměstí a návratnost investice pro ně není jediné kritérium,“ dodala šéfka Knight Frank.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»