Provozuje:
Juris Real Estate

Bazény potřebují na léto plnou kapacitu.

Problémem jsou i testy.

Bazény potřebují na léto plnou kapacitu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Problémem jsou i testy.

Pro bazény není podle České unie cestovního ruchu (dále jen "ČUCR") před létem dobrá zpráva, že bude od 1. července platit kapacitní limit 75 procent. Červenec a srpen totiž pro tyto provozy znamenají hlavní sezonu.

Limit počtu návštěvníků tak provozovatelům přinese jen další ekonomické ztráty bez možnosti kompenzace. Na dotaz ČTK to uvedl viceprezident ČUCR Martin Plachý.

Návštěvnost bazénů není podle jejich asociace nyní uspokojivá, pohybuje se mezi 15 až 20 procenty standardní kapacity. Problémem je, že lidé mají vstup povolen jen s negativním testem na koronavirus, řekl ČTK předseda představenstva Asociace bazénů a saun ČR Pavel Košnar.

Vláda v pondělí rozhodla, že díky příznivému vývoji epidemické situace povolí bazénům, koupalištím, wellness centrům a solným jeskyním naplnit od 1. července kapacitu na 75 procent. Momentálně platí limit 50 procent.

Prázdninové měsíce jsou podle Plachého pro většinu bazénů a bazénových center nejdůležitějším obdobím roku, obdobně jako zima pro lyžařské areály. "Omezení kapacity znamená také omezení tržeb, které určitě propadnou minimálně o 25 procent ve srovnání s normální letní sezonou. Bazény byly za poslední rok zavřené přes 300 dní a jejich provozování je neustále omezováno," sdělil Plachý. Kapacitní limit bude podle něj komplikací i pro návštěvníky, protože se tak ke koupání dostane méně lidí.

Každé zvýšení kapacity provozovatelé bazénů, saun a wellness vnímají podle Košnara pozitivně. Současně věří, že do začátku plné sezony bude kapacita uvolněna na 100 procent.

Za velký problém ale považují nutnost testů na koronavirus před vstupem do areálů. "Antigenní test má platnost 72 hodin a lze udělat bezplatně čtyři testy, což znamená že v jednom měsíci se děti, ale i dospělí pomocí těchto testů dostanou do uvedených provozů pouze 12 dní. Další testování by si museli uhradit. To navýší náklady na pobyt v bazénech, na koupalištích, v saunách a wellness," připomněl Košnar.

Povinné testy jsou nyní hlavní komplikací pro návštěvníky též podle výkonného ředitele sítě saunových světů Saunia Jaroslava Zonygy. Omezená kapacita není v současné chvíli pro sauny problém, v jejich případě je totiž po sezoně.

"Co se týká návštěvnosti tak jsme i přes veškeré komplikace zhruba na plánu a je znát, že naši zákazníci na saunování nezapomněli a chtějí si u nás stále posilovat imunitu a relaxovat," podotkl.

Dodal, že Saunia chystá v brzké době otevřít rovněž venkovní bazén v Karlových Varech pod názvem Saunia Thermal Resort, kde bude dostatečná kapacita pro provoz zásadní. Zonyga věří, že do otevření žádný limit platit nebude.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»