Provozuje:
Juris Real Estate

Benešová chce zítra jednat s Babišem o odškodnění klientů HSystemu.

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) bude ve středu jednat s premiérem Andrejem Babišem (ANO) o možném odškodnění části poškozených klientů H-Systemu státem. Ministryně to sdělila dnes České televizi po setkání se zástupci poškozených.

Benešová chce zítra jednat s Babišem o odškodnění klientů HSystemu.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Česká justice)

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) bude ve středu jednat s premiérem Andrejem Babišem (ANO) o možném odškodnění části poškozených klientů H-Systemu státem. Ministryně to sdělila dnes České televizi po setkání se zástupci poškozených.

Benešová hodlá hledat mimořádné opatření. Podle pravomocného rozsudku má klientům nahradit škodu zakladatel H-Systemu Petr Smetka, připomněla ČT.

„Myslím si, že by možná bylo vhodné nějakým mimořádným opatřením v rámci zákona o majetku v součinnosti s vicepremiérkou (Alenou) Schillerovou hledat nějaké mimořádné řešení,“ řekla ČT Benešová.

Zástupci poškozených klientů podle ČT chtějí, aby jim připadl areál v Rabyni, který stát zabavil zakladateli firmy Petru Smetkovi. Podle ministryně Benešové to ale zákon neumožňuje a tento návrh bude muset zamítnout. „My jsme apelovali spolu se zástupci poškozených klientů na to, aby stát konečně pomohl spravedlnosti,“ řekla ČT po dnešním jednání s ministryní zástupkyně části poškozených Hana Marvanová.

O odškodnění poškozených klientů H-Systemu ze zabaveného majetku v červenci hovořili i poslanci Pirátů. Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek v interpelaci vyzval premiéra Babiše, aby vláda zajistila odškodnění ze zabaveného majetku, který by měl být kvůli tomu řádně zpeněžen.

Týkat se to mělo areálu v Rabyni u Slapské přehrady, který dříve patřil Smetkovi. Areál začátkem roku připadl státu a podle zákona do jednoho roku musí být zpeněžen, jinak bude považován navždy za neprodejný a nebude využit k odškodnění, podotkl Michálek.

Podle tehdejšího sdělení Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových vyčkává na rozhodnutí o dovolání podnikatele Luďka Fabingera proti zabrání majetku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

NCOZ stíhá šest občanů kvůli korupci související s obecními byty v Brně.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili šest lidí kvůli korupčnímu jednání v souvislosti se správou a hospodařením bytového fondu jedné brněnské městské části. Více»

Všechny články a aktuality »»