Provozuje:
Juris Real Estate

Boom nového bydlení trhá v letošním roce všechny rekordy.

Prodej nových bytů letos dokonce roste i o prázdninách, což bylo v minulosti poměrně nebývalé. Nejsilnější sezónou pro nákup bytu je totiž tradičně jaro a podzim, kdy také dávají na trh své novinky téměř všichni developeři.

Boom nového bydlení trhá v letošním roce všechny rekordy.

autor. JURIS REAL

Prodej nových bytů letos dokonce roste i o prázdninách, což bylo v minulosti poměrně nebývalé. Nejsilnější sezónou pro nákup bytu je totiž tradičně jaro a podzim, kdy také dávají na trh své novinky téměř všichni developeři.

Letní prázdniny, podobně jako v období kolem Vánoc a začátkem roku, bývají naopak na obchody s nemovitostmi nejslabší. Letos je tomu ale jinak.

Největší rezidenční developer Central Group letos v červenci a první polovině srpna prodal více než stovku bytů, což je meziroční nárůst o 58 procent.

Prodej tak meziročně rostl o prázdninách dokonce rychleji, než v prvním pololetí.

„Lidé chtějí využít velmi levné hypotéky, dokud ještě jsou. Uvědomují si, že období levných úvěrů nemůže být nekonečné. Navíc obrat v setrvalém poklesu hypotečních sazeb již některé banky avizují a první již k mírnému zvýšení sazeb dokonce přistoupily,“ poznamenal k důvodům současného boomu šéf Central Group Dušan Kunovský.

Průměrná sazba hypoték klesla podle údajů Hypoindexu v červnu na rekordních 1,87 procenta, Central Group garantuje všem svým klientům sazbu 1,69 procenta s deseti procenty vlastních zdrojů pro tří až sedmiletou fixaci.

Rekordní výsledky 1. pololetí

Prodej je letos v prázdninových měsících dokonce srovnatelný s některými měsíci hlavní sezóny loňského roku, kdy Central Group prodával v průměru 84 bytů měsíčně.

Letošní prodej je celkově rekordní. Za první pololetí Central Group prodal 712 bytů za 2,8 miliardy korun.

Počet prodaných bytů meziročně vzrostl o rekordních 44 procent. Příjmy z prodeje bytů byly dokonce ještě vyšší, a to vzhledem k zařazení luxusnějších projektů blíže centru Prahy do prodeje, které zvedly průměrnou cenovou hladinu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»