Provozuje:
Juris Real Estate

Bosch Č.Budějovice postaví vývojové centrum za dvě mld. korun.

Českobudějovická firma Robert Bosch, která patří do skupiny největšího výrobce komponentů do aut, měla loni rekordní obrat 20,7 miliardy korun, meziročně o 200 milionů vyšší.

Bosch Č.Budějovice postaví vývojové centrum za dvě mld. korun.

autor. JURIS REAL

Českobudějovická firma Robert Bosch, která patří do skupiny největšího výrobce komponentů do aut, měla loni rekordní obrat 20,7 miliardy korun, meziročně o 200 milionů vyšší.

V dubnu začala firma stavět vývojové a technologické centrum za 1,96 miliardy korun. Firma letos investuje 700 milionů Kč.

ČTK to sdělili technický ředitel Václav Pixa a jednatel českobudějovického Bosche Kai W. Frericks. Firma, jež zaměstnává 4.000 lidí, jim letos zvedla platy o 6,3 procenta.

Společnosti roste poptávka po systému DNOX, který snižuje emise oxidů dusíku, jde o moduly do dieselových motorů. Letos meziročně čeká nárůst výroby těchto systémů o 18 procent, měsíčně vyrobí asi 300.000 kusů.

"Dieselových aut se prodává méně, ale ta, která se prodávají, tak větší procento z nich potřebuje tuto technologii, to znamená, že my stále rosteme. Vyrábíme zařízení pro redukci oxidu dusíku ve výfukových plynech, zařízení SCR pro selektivní katalytickou reakci, a stále více nových vozidel je vybaveno touto technologií," řekl Pixa.

Pomocí nové dieselové technologie snížili vývojáři emise oxidů dusíku na desetinu zákonem stanoveného limitu. Zkušební auta vybavená vylepšenou technologií nevypouštějí v průměru více než 13 miligramů oxidu dusíku na kilometr, tedy mnohem méně než 120 miligramů, které budou povoleny po roce 2020.

Výroba systémů DNOX tvoří podle Frerickse asi polovinu produkce závodu, třetinu výroba palivových systémů a zbytek motorové komponenty pro přívod vzduchu a odvod výfukových spalin.

Loni firma zaznamenala, že v Německu, Velké Británii a Francii výrazně klesla poptávka po autech s dieselovými motory.

"Nejistota na trzích je stále, ale už ne tak velká, vidíme záblesky, že dál to klesat nebude, že se poptávka stabilizuje a možná půjde nahoru," řekl Frericks.

Letos chce firma obrat ještě zvýšit, plánuje 21,7 miliardy Kč. Zisky za loňský rok nezveřejnila, v roce 2016 měla zisk po zdanění 279,2 milionu Kč.

V dubnu začal českobudějovický Bosch stavět vývojové a technologické centrum za 1,96 miliardy korun, hotové by mělo být v létě 2019. Stát podle Pixy přidal na stavbu 246 milionů Kč, 12,5 procenta z celkové sumy. Firma tak bude přijímat hlavně inženýry do vývoje, nyní má asi 500 vývojářů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»