Provozuje:
Juris Real Estate

CENTRAL GROUP opět nakupuje pozemky.

Již pátou akvizicí letošního roku je pozemek pro 400 bytů ve Stodůlkách.

CENTRAL GROUP opět nakupuje pozemky.

autor. JURIS REAL

Již pátou akvizicí letošního roku je pozemek pro 400 bytů ve Stodůlkách.

Největší český rezidenční developer a investor nové bytové výstavby CENTRAL GROUP oznamuje další akvizici. V uplynulých dnech přidal do svého portfolia pozemek pro výstavbu zhruba 400 bytů v Praze 5 – Stodůlkách.

Jen v letošním roce se tak jedná již o pátou akvizici a firma brzy plánuje ohlásit další.

Nový pozemek lichoběžníkového tvaru se nachází jižně od ulice Jeremiášova, v sousedství obchodních center Billa, Mountfield a Makro a v docházkové vzdálenost stanice metra B Stodůlky. Na ploše o rozloze téměř 45.500 m2 by v budoucnu mělo vyrůst celkem 10 pětipodlažních bytových viladomů s celkovým počtem 390 jednotek. Projekt má již vydáno pravomocné územní rozhodnutí. Projekt koupil CENTRAL GROUP od stavební a developerské skupiny MOTA-ENGIL, hodnota transakce není veřejná. „CENTRAL GROUP je nejen největším českým rezidenčním developerem podle počtu prodaných, reálně stavěných i celkově nabízených bytů, ale také nejaktivnějším investorem do nových pozemků. Naším letošním cílem je překonat v akvizicích zatím rekordní loňský rok, kdy jsme získali celkem 12 nových lokalit za více než 1,5 miliardy korun,“ zdůrazňuje Dušan Kunovský, předseda představenstva CENTRAL GROUP.

Komplexní development nabývá na významu.

Stodůlky jsou pátou akvizicí, kterou společnost CENTRAL GROUP jen v letošním roce učinila. Již dříve oznámila nákupy menších pozemků pro řádově 50–130 bytů v katastrálních územích Vysočan, Horních Měcholup a právě Stodůlek. Zároveň CENTRAL GROUP završuje koupi velkého brownfieldu na místě bývalé továrny na barvy a laky Tebas ve Vysočanech, kde by mělo vzniknout zhruba 700 bytů a komerční prostory. Právě revitalizace pražských brownfieldů by měly být do budoucna stěžejní aktivitou CENTRAL GROUP, a to včetně doplňkových funkcí a ploch pro veřejnou vybavenost. „Rozvoj urbanisticky významných území by neměl být monofunkční a definován jen výstavbou čistě obytných budov. Komerční prostory pro zřízení obchodů, restaurací, kaváren a různých nerušících služeb, kvalitní veřejný prostor se zelení a místy pro setkávání rezidentů jsou prostředky, jak nové rezidenční projekty zlidštit a vdechnout jim skutečný život. Po mnoha letech by se již čeští developeři mohli postupně vracet k původním tradičním hodnotám architektury a rozvoje městských celků. Právě brownfieldy, které jsou otevřenou jizvou na tváři Prahy, k tomu poskytují ideální příležitost,“ myslí si Dušan Kunovský.

To, že se CENTRAL GROUP do budoucna chce věnovat právě rozvoji velkých území, dokládají i další nedávné akvizice společnosti. Již v minulých letech společnost koupila například areál bývalé továrny Praga v Praze 5 – Zličíně, velký průmyslový pozemek v sousedství České televize na Kavčích Horách v Praze 4 nebo rozsáhlý skladový areál Westpoint na pomezí Ruzyně a Liboce v Praze 6. Architekti CENTRAL GROUP však počítají se smíšenou funkcí projektů včetně komerčních prostor nejen u rozvoje velkých brownfieldů, ale i v menších projektech, které jsou aktuálně v prodeji nebo zamíří na trh ještě v letošním roce. Dobrým příkladem může být třeba obchodní parter směrem do ulice Olšanská v Residenci Garden Towers na Žižkově nebo v projektu Park Zahradní Město v Záběhlicích. Z připravovaných lokalit pak můžeme jmenovat například komornější projekty na Břevnově, v Holešovicích či v Letňanech.

Další velké nákupy na spadnutí

I když CENTRAL GROUP zatím v letošním roce s přehledem překonává své loňské rekordní akviziční tempo a nakupuje v průměru jednu novou lokalitu měsíčně, lze již v nejbližších dnech očekávat uzavření dalších transakcí. Na nákup nových pozemků má firma letos opět vyčleněno nejméně 1,5 miliardy korun a v případě potřeby je připravena tuto částku dále navýšit. „V současnosti jednáme o několika dalších lokalitách, přičemž minimálně u dvou z nich jsme již velmi blízko podpisu smlouvy. Jako největší rezidenční developer v zemi chceme jít v rozvoji velkých území příkladem,“ uzavírá Dušan Kunovský.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»