Provozuje:
Juris Real Estate

CPI kupuje na severu Čech 20.000 hektarů půdy.

Realitní společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka kupuje v severních Čechách za 43,5 milionu eur (1,2 miliardy korun) 20.000 hektarů půdy i se zemědělskou výrobou.

CPI kupuje na severu Čech 20.000 hektarů půdy.

autor. JURIS REAL

Realitní společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka kupuje v severních Čechách za 43,5 milionu eur (1,2 miliardy korun) 20.000 hektarů půdy i se zemědělskou výrobou.

Přebírá akcie firmy Spojené farmy, která pozemky dosud vlastnila. CPI se zároveň zavázala investovat během následujících dvou let do Spojených farem dalších 20 milionů eur (550 milionů Kč).

Podle serveru se tak Vítek stane jedním z největších biozemědělců v ČR. "Vstup CPI do agrárního byznysu je velkou investiční příležitostí," řekl k akvizici šéf skupiny Martin Němeček. Realitní transakci bude firma financovat z vlastních zdrojů. Podle Němečka je nákup zemědělské půdy bezpečnou investicí, její hodnota neklesá a představuje další diverzifikaci Vítkových podnikatelských aktivit. Obchod by měl být formálně stvrzen letos na podzim, posuzovat ho bude Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

CPI bude na získaných pozemcích dál provozovat zemědělskou výrobu s více než 400 zaměstnanci, chovem 8 500 krav, 3 000 ovcí a tisíců kuřat v bio kvalitě. "Obhospodařování pozemků necháme na stávajícím zkušeném managementu," řekl Němeček. Podnikatelský plán Spojených farem je podle serveru založen na dotovaném spásání a sekání luk. Za společností Spojené farmy, založenou v roce 1992, stojí podnikatel Petr Krogman, který v oblasti kolem České Lípy, Frýdlantska či Děčínska nakoupil společně se svými společníky Karlem Tomanem a Luborem Kitzlerem tisíce hektarů zemědělské půdy od Pozemkového fondu, napsal IHNED. V současnosti firmu tvoří 25 farem. Podle Němečka měli o pozemky zájem i jiní čeští miliardáři, Agrofert podnikatele a ministra financí Andreje Babiše (ANO) to ale popřel.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»