Provozuje:
Juris Real Estate

CPI plánuje u hranic na Tachovsku vybudovat průmyslovou zónu na 90 ha.

Devadesátihektarová zóna pro výrobu a logistiku by měla v následujících letech vzniknout v katastru pohraničního města Přimda na Tachovsku u dálnice D5 na Německo.

CPI plánuje u hranic na Tachovsku vybudovat průmyslovou zónu na 90 ha.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Devadesátihektarová zóna pro výrobu a logistiku by měla v následujících letech vzniknout v katastru pohraničního města Přimda na Tachovsku u dálnice D5 na Německo.

Developerská skupina CPI miliardáře Radovana Vítka, která skoupila pozemky poblíž osady Mlýnec, už dvakrát jednala na městském úřadu.

Zatím není hotová vizualizace, uvedla ČTK starostka Marie Šperková (SNK - Přimda a její obce). Jestliže developer zaplní celou plochu, půjde po plzeňských Borských polích o druhý největší industriální park v Plzeňském kraji.

O zóně, kde mají vzniknout sklady, výroba, ubytování, čerpací stanice i servis vozů, bude rozhodovat stavební úřad v Boru u Tachova. Podle tajemníka radnice v Boru Miroslava Cvrka už je plocha léta schválená v územním plánu měst Bor i Přimda a navazuje na průmyslovou zónu v bývalých kasárnách ve Vysočanech, která také patří CPI. CPI už má v držení všechny pozemky a nyní to hodlá realizovat. Podle Cvrka ale zatím nepožádal o územní rozhodnutí či stavební povolení.

"Na zónu už je zpracovaný regulační plán z konce 90. let a je také v našem územním plánu. Na Nové Hospodě (v nedalekém CTParku Bor, také u D5) postaví poslední halu a dál se tam stavět nesmí, a tak se musí (investoři) přesunout k nám do Mlýnce," řekla starostka, která z projektu nemá radost. Vinou této velké plánované zóny už obec nemohla do svého územního plánu vyčlenit žádnou jinou rozvojovou plochu. "Ale nemine nás to, protože kdysi vedení města regulační plán na 90 hektarů schválilo," uvedla. Město má podle krajského úřadu dvě možnosti - buď bude stavbu blokovat a o něco ji posune, nebo bude s developerem spolupracovat a pak z toho podle Šperkové může něco vytěžit obec Mlýnec, kde není voda, kanalizace ani plyn. "Budou to tam zasíťovávat a už jsme jednali o tom, že by nám to vyvedli na kraj vesnice," sdělila. CPI také slíbila pomoc se stavbou obchodního centra, protože občané jezdí až do Tachova. Zóna, jejíž dvě třetiny mají být zastavěné halami, má vzniknout nalevo od dálnice. "Je to bývalé cvičiště po obou stranách bývalé tankové cesty směrem do kasáren Vysočany, které už patří pod Bor," konstatovala Šperková. Pozemky si aktuálně pronajímají Němci a pěstují tam rostlinnou směs, kterou vozí do bioplynových stanic.

Podle deníku E15 bude prvním nájemcem CPI Parku Mlýnec německá firma Eissmann, výrobce kožených dílů pro luxusní vozidla. Továrna má začít vyrábět v polovině roku 2020. "CPI začal teď na jaře záměr obnovovat," řekla starostka. Je sice dobře, že tam vzniknou pracovní příležitosti, podle ní to ale nepracující občany nepřiláká a investoři budou muset "dovézt" Filipínce nebo Mexičany. V Přimdě a Újezdě jsou zatím dvě ubytovny po zhruba 50 cizincích, s nimiž nejsou problémy. Přimda s devíti obcemi má katastr přes 5 000 hektarů, ale jen pět procent může mít pro výrobu a sklady.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»