Provozuje:
Juris Real Estate

ČS plánuje od 8.1.2018 zvyšování úrokových sazeb u hypoték.

Jestliže jste si ještě nevyřídili hypotéku, je nejvyšší čas uvažovat o jejím pořízení.

ČS plánuje od 8.1.2018 zvyšování úrokových sazeb u hypoték.

autor. JURIS REAL

Jestliže jste si ještě nevyřídili hypotéku, je nejvyšší čas uvažovat o jejím pořízení.

Aktuální příznivá situace na trhu dává klientům šanci vzít si hypotéku za stále velmi výhodných podmínek, a to i přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték ze strany ČNB.

Česká spořitelna dále nabízí klientsky velmi oblíbenou možnost fixace úrokové sazby až na 15 let.

Všichni zájemci o tento produkt by si však měli pospíšit, aktuálně velmi výhodné sazby se budou od 8. ledna 2018 mírně zvyšovat.

Česká spořitelna tak v souvislosti s kroky České národní banky, která na podzim tohoto roku opakovaně zvýšila úrokové sazby, reaguje na rostoucí cenu zdrojů a tím zvyšující se úrokové sazby v ekonomice.

“Situace na hypotečním trhu směřuje k dalšímu zvyšování sazeb centrální bankou. Česká spořitelna proto již od 8. ledna mírně zvýší o 0,2 % hypoteční úrokové sazby. Očekáváme pokračování růstu zájmu o dlouhodobé fixace, ke kterému došlo i na podzim, kdy jsme jako první banka na trhu nabídli hypotéky s patnáctiletou fixací,” uvedl tiskový mluvčí České spořitelny Filip Hrubý. “Dlouhé fixace nabízí jistotu nízkých a neměnných splátek na mnoho let dopředu. Klienti tak mohou lépe řídit a plánovat rozpočet domácnosti. Současně je fixace nijak neomezuje, díky novému zákonu o spotřebitelském úvěru navíc mají možnost vložit jednou ročně mimořádnou splátku hypotéky bez sankce ve výši až 25 % výše hypotéky,” uvedl Marek Petráš, produktový manažer hypoték České spořitelny. Česká spořitelna vychází vstříc všem zájemcům o nové hypoteční úvěry a informaci o chystaném zvýšení přináší v dostatečném předstihu, aby měli možnost využít aktuálních výhodných sazeb. Nové úrokové sazby hypoték České spořitelny budou od 8. ledna 2018 začínat u pětileté fixace na 2,49 %, u osmileté fixace na 2,59%, u desetileté fixace na 2,69% a u patnáctileté na 2,89 %. “Záleží nám na finančním zdraví našich klientů a chceme, aby si půjčovali zodpovědně. Rostoucí zájem o dlouhodobé fixace, stejně jako fakt, že v naší službě Moje zdravé finance pomáháme s hospodařením už více než 700 000 klientů jsou důkazem toho, že jdeme správnou cestou, řekl Hrubý.”




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»