Provozuje:
Juris Real Estate

Central Group loni prodal 1009 bytů za více než 3,5 miliardy.

Příjmy rostly téměř o 30 procent.

Central Group loni prodal 1009 bytů za více než 3,5 miliardy.

autor. JURIS REAL

Příjmy rostly téměř o 30 procent.

Největší český rezidenční developer a investor nové bytové výstavby Central Group loni prodal 1009 bytů za více než 3,5 miliardy korun. Počet prodaných bytů meziročně vzrostl o téměř 20 procent. Příjmy z prodeje bytů byly ale vyšší skoro o 30 procent, a to vzhledem k zařazení luxusnějších projektů blíže centru Prahy do prodeje, které zvedly průměrnou cenovou hladinu.

Vzhledem ke složité konsolidaci v koncernu čítajícím 80 firem by bylo předčasné odhadovat konkrétní výši čistého zisku. I ten ale rostl oproti roku 2014, kdy dosáhl 587 milionů korun. Přesný údaj bude k dispozici v letních měsících.

Příjmy z prodeje bytů koncovým uživatelům u Central Group odpovídají částkám uzavřených kupních smluv na byty, které se již staví nebo jsou plně dokončeny. Nejde tedy pouze o odhad možných budoucích tržeb z uzavřených rezervačních smluv u projektů, na které často developeři nemají ani vydaná stavební povolení a kde majitelé rezervačních smluv na byty čekají celá léta a často i zbytečně, protože se nakonec nikdy nezrealizují.

Návrat na objemy prodejů z předkrizových let

„Rok 2015 byl pro Central Group výjimečný. Firma zaznamenala historicky nejvyšší meziroční skok v prodejích a během krátké doby se tak dostala bezmála na úroveň z předkrizových let,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.

Výborné prodejní výsledky v loňském roce ovlivnila především vysoká poptávka po novém bydlení, která byla tažena nízkými sazbami hypoték. Velký vliv na důvěru lidí v budoucnost, a tím i na ochotu investovat a pořídit si nové bydlení, má rostoucí ekonomika a klesající nezaměstnanost.

Významným impulsem k dalšímu rozvoji firmy bylo vloni dokončení unikátního projektu Rezidence Park Nikolajka, kterým Central Group vstoupil do prémiového segmentu. „Na Nikolajce jsme dokázali, že umíme stavět i ve standardu, který je určen pro vybranou skupinu zákazníků, jejichž nároky na kvalitu, použité materiály, ale i design jsou zcela nadstandardní,“ poznamenal Kunovský. O tom, že nabídka prémiového bydlení Central Group zaujala, svědčí i fakt, že za tři měsíce od zahájení prodeje, je na Nikolajce vyprodáno 35 procent nabízených bytů.

Central Group je i nadále jedničkou na trhu rezidenčního developmentu v ČR.

V loňském, roce dal Central Group do prodeje téměř 1100 bytů. V aktuální nabídce je 625 bytů a stovky bytů jsou aktuálně ve výstavbě. Také do budoucna chce firma zachovat největší rozsah a nejpestřejší nabídku na trhu. Perspektivu výstavby má zajištěnu na řadu let dopředu. Vlastní pozemky a projekty pro výstavbu celkem 15.000 bytů.

Již na jaře hodlá zahájit prodej dalších minimálně 500 bytů v nejméně pěti lokalitách a pro celý příští rok má připravenu minimálně tisícovku nových bytů v deseti lokalitách nebo etapách úspěšných projektů.

V příštím roce firma očekává další růst prodeje řádově do deseti procent. Ceny srovnatelných bytů se podle odhadů společnosti budou dále zvyšovat podobným tempem jako v letošním roce, tedy pouze o jednotky procent.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»