Provozuje:
Juris Real Estate

Ceny chat a chalup v ČR vzrostly v loňském roce meziročně o 5 až 10 procent.

Zájem o rekreační nemovitosti roste především v údolí Berounky a Posázaví, Krkonoších či na Šumavě. Toto zjištění vyplývá z vyjádření realitních kanceláří oslovených ČTK.

Ceny chat a chalup v ČR vzrostly v loňském roce meziročně o 5 až 10 procent.

autor. JURIS REAL

Zájem o rekreační nemovitosti roste především v údolí Berounky a Posázaví, Krkonoších či na Šumavě. Toto zjištění vyplývá z vyjádření realitních kanceláří oslovených ČTK.

“Průměrné ceny rostou už několikátý rok po sobě. Od roku 2014 se průměrná cena chalupy v České republice zvýšila o pětinu. V loňském roce byla průměrná cena prodané chalupy přes milion korun. Letošní ceny se pohybují opět o něco výše. Trh rekreačních nemovitostí koresponduje s nemovitostním trhem obecně,” uvedl mluvčí Re/Max Tomáš Hejda. Určit průměrnou cenu za metr čtvereční u rekreačních nemovitostí podle něj není možné. “V nabídce jsou malé chatičky za 200.000 korun po luxusní objekty s wellness za miliony korun. Loni se například prodalo několik objektů za více než deset milionů,” doplnil Tomáš Hejda.

Ceny dřevěných a zděných chat se liší i o milion. “Například v rámci Středočeského kraje se ceny klasických dřevěných chat s půdorysem do 25 metrů čtverečních pohybují okolo 500 až 600 tisíc korun. Zděné chatky pořídíte do 1,5 milionu,” uvedl ředitel Maxima Reality Goran Andonov.

Mění se i věková struktura zájemců. “Stále více nás oslovují zájemci ve věkové skupině 30 až 40 let, a to jak samostatní jedinci, tak rodiny s dětmi. Stále častěji se setkáváme s mladšími lidmi, kteří koupí chaty v Praze a jejím bezprostředním okolí řeší svoji primární bytovou potřebu,” dodal Goran Andonov. Nejdražší jsou rekreační nemovitosti ve Středočeském kraji, na Šumavě či v Krkonoších, především kolem Špindlerova Mlýna a Pece pod Sněžkou. “Tady mohou ceny za hezkou chalupu atakovat astronomické částky,” říká provozní ředitel společnosti Fincentrum Reality Martin Fojtík.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»