Provozuje:
Juris Real Estate

Ceny nájemného v bytech v Brně i ve 3. čtvrtletí letošního roku rostly.

Od pololetí zdražilo nájemné v bytech 2+kk, 3+1, 3+kk a 4+1. Toto zjištění vyplývá z analýzy portálu Ideálnínájemce.cz, který se zabývá pronajímáním bytů a ceny nájemného dlouhodobě sleduje.

Ceny nájemného v bytech v Brně i ve 3. čtvrtletí letošního roku rostly.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Od pololetí zdražilo nájemné v bytech 2+kk, 3+1, 3+kk a 4+1. Toto zjištění vyplývá z analýzy portálu Ideálnínájemce.cz, který se zabývá pronajímáním bytů a ceny nájemného dlouhodobě sleduje.

V třetím čtvrtletí nejvíce vzrostlo nájemné v bytech 4+1, kde se v průměru zvýšilo o 1.000 korun na 24.000 korun měsíčně, o pět set zdražily byty 3+kk, které se v pronajímaly v průměru za 18.000 korun, i byty 2+kk, za které nájemníci průměrně zaplatili 13.500 měsíčně. O 300 korun podražilo i nájemné v bytech 3+1, které se v průměru zvýšilo na 15.300 korun. "Brno svým způsobem v cenách bytů dohání Prahu, což mj. souvisí s nedostatečnou výstavbou nových bytů. Ve městě také žije díky konjunktuře řada lidí, kteří si vyšší ceny bytů mohou dovolit, a proto vidíme ještě na realitním trhu potenciál k růstu cen," konstatoval spoluzakladatel služby Ideálnínájemce.cz Martin Březina.

Nájemné v bytech 2+1 a 1+kk zůstalo v Brně na stejné úrovni jako na konci prvního pololetí, nájemné v bytech 4+kk se v průměru snížilo z 23.000 na konci prvního pololetí na 21.700 ve třetím čtvrtletí.

Nájmy se zdražují i v okresních městech Jihomoravského kraje. Nejvíce je to patrné ve Znojmě, kde kategorie 2+kk zdražila meziročně o 23 procent na 9.800 měsíčně.

Ještě dražší jsou byty stejné kategorie v Břeclavi, kde měsíční nájem stojí 11.000 korun, což znamená meziroční zdražení o 16 procent.

Oproti tomu ve Vyškově některé byty zlevnily. Týká se to nejen bytů 2+kk, které nyní stojí kolem 9.900 Kč měsíčně a zlevnila meziročně o 14 procent, ale i bytů 3+1, které zlevnily o čtvrtinu na 9.000 korun měsíčně.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

Všechny články a aktuality »»