Provozuje:
Juris Real Estate

Ceny nemovitostí stagnují, ceny pozemků naopak mírně rostou.

Během třetího čtvrtletí ceny nemovitostí nezaznamenaly žádné velké změny. Podle HB Indexu Hypoteční banky ceny bytů a rod. domů zaznamenaly nárůst o 0,2 procentního bodu a ceny pozemků pokračovaly v pozvolném setrvalém růstu, tentokrát o 0,9 pcb.

Ceny nemovitostí stagnují, ceny pozemků naopak mírně rostou.

autor. JURIS REAL

Během třetího čtvrtletí ceny nemovitostí nezaznamenaly žádné velké změny. Podle HB Indexu Hypoteční banky ceny bytů a rodinných domů zaznamenaly nárůst o 0,2 procentního bodu a ceny pozemků pokračovaly v pozvolném setrvalém růstu, tentokrát o 0,9 pcb.

Při prodeji nebo nákupu nemovitosti samozřejmě záleží první řadě na lokalitě. V hlavním městě se ceny bytů nehýbou. Je to způsobené hlavně kvůli trvalé a relativně vyvážené poptávce a nabídce. Generelně je realitní trh v Praze silnější než v ostatních lokalitách.

Mimo hlavní město šli tedy prodejci s cenou o něco níž, ale ani tyto poklesy nejsou žádnou markantní změnou. Ceny bytů v Praze v uplynulém čtvrtletí prakticky stagnovaly.

Oproti tomu mimopražské regiony zaznamenaly větší pohyby. Ve Středočeském kraji došlo k mírnému zvýšení cen, Plzeňský a Jihomoravský kraj naopak zaznamenaly mírný pokles. Na Vysočině, v Moravskoslezském a Libereckém kraji mírně vzrostly ceny starších zděných bytů, zatímco u těch panelových stagnovaly.

Podle HB Indexu nejvíce rostly ceny malometrážních bytů. Naopak ceny u velkých bytů 4+kk nebo 4+1 mírně klesly. Uplynulé čtvrtletí také přálo novostavbám, respektive větší poptávce po nich.

Lidé si chtěli koupit nové byty hlavně v Praze, kde byla poptávka tažena např. zájmem cizinců, ale také v Brně. Ceny novostaveb v Praze v segmentu 40 - 50 tis. Kč / m2 vzrostly o dvě až tři procenta.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Všechny články a aktuality »»