Provozuje:
Juris Real Estate

Ceny nových rodinných domů a parcel neovlivní novela zákona o DPH.

Ale úplně jiné aspekty!

Ceny nových rodinných domů a parcel neovlivní novela zákona o DPH.

autor. JURIS REAL

Ale úplně jiné aspekty!

Od 1. ledna 2016 vstoupí v účinnost novela zákona o DPH. Informace, které se v souvislosti s touto novelou objevují, jsou ale často zavádějící a nepřesné.

Nejde totiž o zavedení nějaké nové sazby DPH na pozemky, jak bývá často mylně interpretováno. Novela pouze mění definici pojmu „stavební pozemek“ pro daňové účely. Změna se týká navíc jen samostatných parcel, na nichž není umístěna žádná stavba. Dotkne se tedy pouze té úzké skupiny developerů, kteří takové parcely v Praze a okolí prodávají. Důvodem změny zákona je právě fakt, že současná právní úprava umožňuje velmi kreativní výklad a toho někteří developeři zneužívají a daň z přidané hodnoty u svých pozemků dosud neodvádějí.

To ale není případ společnosti CENTRAL GROUP. Cen nemovitostí v aktuální nabídce CENTRAL GROUP ani těch, které budou v následujících měsících uváděny na trh, se proto tato novela nijak nedotkne. A už vůbec nebude mít vliv na celkový trh rodinných domů v Praze o okolí.

Ceny nového bydlení v současnosti daleko výrazněji ovlivňují jiné faktory.

Již od roku 2013 se projevuje růst cen stavebních prací a další zvýšení nákladů v této oblasti očekáváme i v příštím roce.

Neustále se měnící legislativa především v Praze vede k situaci, kdy opakovaně vznikají projekční, architektonické a inženýrské vícepráce, což neúměrně zvyšuje náklady v přípravné fázi staveb.

Jen u společnosti CENTRAL GROUP dosáhly tyto náklady navíc během posledních 12 měsíců částky přesahující 30 milionů korun. Snižuje se také dostupnost pozemků vhodných k výstavbě. Souběh všech těchto faktorů pak způsobuje růst cen nemovitostí, jehož jsme svědky v posledních letech.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»