Provozuje:
Juris Real Estate

Ceny v restauracích jsou o 20 až 40 procent vyšší, než by si hosté přáli.

Ceny ve stravovacích zařízeních jsou podle analýzy společnosti Data Servis o 20 až 40 pct vyšší, než by si hosté představovali. Nejvíce se realita s přáním zákazníků rozchází u limonády.

Ceny v restauracích jsou o 20 až 40 procent vyšší, než by si hosté přáli.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Ceny ve stravovacích zařízeních jsou podle analýzy společnosti Data Servis o 20 až 40 pct vyšší, než by si hosté představovali. Nejvíce se realita s přáním zákazníků rozchází u limonády.

Do gastronomických podniků se po omezeních spojenými s pandemií koronaviru vrátilo 90 procent lidí, zbytek si oblíbil trávení času doma.

Toto zjištění vyplývá z údajů, které Data Servis uveřejnil na svém webu.

Za polední menu by Češi chtěli ideálně vydat průměrně 124 korun, reálná cena na trhu v prvním čtvrtletí letošního roku však byla 145 korun. Rozdíl tedy činí 17 procent.

Průměrná cena polední nabídky přitom meziročně roste. Loni si restauratéři za oběd účtovali 141 korun, zatímco v roce 2020 polední menu stálo v průměru 133 Kč a v roce 2019 za něj lidé dali 125 korun.

Za třetinku limonády ve skle by hosté optimálně zaplatili v průměru 25 korun, v prvním kvartálu ale cena činila 36 korun a byla tedy o 44 procent vyšší ve srovnání s představou hostů. Podobný rozdíl, jen o procento nižší, byl u půllitru točené limonády. Za tu by lidé dali 30 korun, reálně přitom v uplynulém čtvrtletí stála 43 korun.

Rozdíl 29 procent v ceně společnost Data Servis zjistila u čepovaného dvanáctistupňového piva. Občané by za půllitr chtěli platit 35 korun, gastronomové ho ale prodávali o deset korun dráž.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

KB první den vyplatila 582 věřitelům Sberbank CZ skrze pobočky 3,114 mld. Kč.

Drtivá většina zvolila osobní žádosti na pobočce před on-line žádostí, kde je nárok na celkovou výplatu do maximálně 100.000 korun. Více»

Komerční banka vyplácí pohledávky věřitelů Sberbank CZ.

První platba proběhla v 09:02 hod. Více»

Kvůli změně klimatu zřejmě nebude nádrž Švihov schopna pokrýt budoucí poptávku.

Kvůli klimatické změně nebude patrně největší česká vodárenská nádrž Švihov na Želivce schopna pokrýt budoucí poptávku po pitné vodě. Více»

Vláda ČR zahájí přípravu ploch v D. Lutyni pro příchod zahraničního investora.

Vláda zahájí přípravu ploch v Dolní Lutyni na Karvinsku pro příchod významného investora. Projekt by měl přinést nová pracovní místa, přispět k energetické bezpečnosti a zvýšit konkurenceschopnost ČR, oznámil po jednání kabinetu premiér Fiala. Více»

KB začne vyplácet pohledávky věřitelů zkrachovalé Sberbank CZ.

Komerční banka dnes začne vyplácet pohledávky věřitelů zkrachovalé Sberbank CZ prostřednictvím svých poboček a on-line. Výplata potrvá do 15. dubna 2024. Více»

Všechny články a aktuality »»