Provozuje:
Juris Real Estate

Česká měna klesla na rekord.

Vůči euru oslabila na nejnižší hodnotu od jara 2009.

Česká měna klesla na rekord.

autor. JURIS REAL

Vůči euru oslabila na nejnižší hodnotu od jara 2009.

Důvodem oslabení koruny je vývoj měn v regionu i dozvuky prohlášení bankovní rady ČNB o prodloužení režimu devizových intervencí do roku 2016.

"ČNB jasně vzkázala, že si přeje slabší kurz koruny po delší dobu," uvádí analytik Miroslav Novák.

Koruna během úterního odpoledne oslabila až nad 27,70 Kč/EUR, tedy na nejslabší hodnotu od března 2009. Po 16:30 se koruna obchodovala za 27,75 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online. Vůči dolaru koruna oslabila na 20,76 Kč/USD, a je tak na dvouletém minimu. Důvodem oslabení koruny je vývoj měn v regionu a současně i dozvuky prohlášení bankovní rady ČNB o prodloužení režimu devizových intervencí do roku 2016. "Hlavním, nikoliv však jediným, důvodem oslabování koruny je výsledek zasedání bankovní rady ČNB z minulého týdne, kde centrální bankéři posunuly termín ukončení intervenčního režimu až na rok 2016. ČNB tímto krokem jasně vzkázala, že si přeje slabší kurz koruny po delší dobu," konstatoval analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Zároveň podle něj korunu oslabuje vývoj na trzích v regionu. "Pod silným prodejním tlakem se totiž od minulého týdne nacházejí i polský zlotý a maďarský forint. Před čtvrtečním zasedáním Evropské centrální banky navíc oslabuje i euro vůči americkému dolaru, což násobí ztráty koruny," informoval. Analytička Next Finance Markéta Šichtařová upozornila, že dopoledne ještě koruna díky dobrým výsledkům maloobchodu za červen posilovala a obchodovala se kolem 27,60 Kč/EUR. Důvodem oslabení koruny i podle ní je prohlášení ČNB. "Část investorů ztratila trpělivost a korunu postupně vyprodává. A při malé prázdninové hloubce trhu udělá několik větších obchodů své," sdělil. V následujících dnech by však podobně jako dnes dopoledne měly podle ní koruně pomoci k ziskům domácí statistiky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»