Provozuje:
Juris Real Estate

Česká spořitelna plánuje lidi ochránit od lichvy.

Peníze na klik je název nového finančního produktu, se kterým přichází Česká spořitelna. Novou půjčkou chce zabránit, aby se lidé při nedostatku peněz do výplaty obraceli na problematické úvěrové společnosti.

Česká spořitelna plánuje lidi ochránit od lichvy.

autor. JURIS REAL

Peníze na klik je název nového finančního produktu, se kterým přichází Česká spořitelna. Novou půjčkou chce zabránit, aby se lidé při nedostatku peněz do výplaty obraceli na problematické úvěrové společnosti.

Půjčka směřuje především k lidem, kteří žijí bez finanční rezervy. Každý nečekaný výdaj je pro ně obrovský problém a proto si impulzivně půjčují od rizikových úvěrových společností. Tento malý spotřebitelský úvěr je možné si otevřít k běžnému účtu a peníze v pevných měsíčních splátkách tak splácet. Klienti banky si tak mohou půjčit od pěti do padesáti tisíc korun. Sazba nového produktu je 16,9 procenta ročně, což zhruba o dvě procenta méně než je úročení kontokorentních úvěrů a o pět procent méně než úvěry z kreditních karet. Za každé čerpání zaplatí zájemce 50 korun, pevná měsíční splátka je pět procent z úvěrového rámce.

„Hledali jsme produkt na překlenutí nenadále finanční tísně, který by byl jednoduchý a srozumitelný a který by lidem nedělal problém splatit s ohledem na jejich rodinný rozpočet. Podle ČSÚ má čtyřicet procent domácností problém, když má nečekaný výdaj ve výši 10 tisíc korun, mnozí z nich se pak bezhlavě zadluží a může to být začátek velkého problému,“ říká Veronika Benešová, která má v České spořitelně na starosti nezajištěné úvěry.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»