Provozuje:
Juris Real Estate

Čínská firma prý postavila mrakodrap o 57 patrech jen za 19 dní.

19 pracovních dní trvalo prý čínské dev. společnosti vztyčit mrakodrap o 57 patrech v centrální Číně. Firma se i chlubí, že je nejrychlejším stavitelem na světě, a pokukuje po další metě: za pouhé 3 měsíce sestavit výškovou budovu o 220 podlažích.

Čínská firma prý postavila mrakodrap o 57 patrech jen za 19 dní.

autor. JURIS REAL

19 pracovních dní trvalo prý čínské dev. společnosti vztyčit mrakodrap o 57 patrech v centrální Číně. Firma se i chlubí, že je nejrychlejším stavitelem na světě, a pokukuje po další metě: za pouhé 3 měsíce sestavit výškovou budovu o 220 podlažích.

Broad Sustainable Building Co. při práci na mrakodrapu Mini Sky City ve městě Čchang-Ša využila takzvanou modulární metodu výstavby, při které se používají předem připravené moduly. Obdélníkovou budovu ze skla a oceli sestavovala tempem tři patra za den, uvedl podle AP viceprezident společnosti Siao Čchang-keng. Připravit 2736 modulů prý trvalo čtyři a půl měsíce.

Podobný přístup se využívá i v jiných zemích, na příklad při výstavbě patrových bytových domů. Kritici ale tvrdí, že tento způsob může mít za výsledek městské prostředí s celkově jednotnou architekturou. Podle Liou Pchenga z poradenské společnosti ARUP Beijing ale stojí za to modulární metodu vyzkoušet. Mohl by se z ní totiž podle něj stát bezpečný a spolehlivý způsob, jak rychle budovat mrakodrapy. "Ale není to bez chyby a nesplňuje to všechny druhy osobních požadavků," připustil podle agentury AP Liou. Lidé dnes chtějí architekturu, která více odráží jejich přání a požadavky, řekl. V Mini Sky City se nachází 800 bytů a kancelářské prostory pro 4000 lidí. Budova, která je prý schopna přestát zemětřesení, bude na prodej v květnu. V Čchang-Ša v provincii Chu-nan má stát i zamýšlený mrakodrap Sky City o 220 poschodích. Firma nyní čeká na povolení.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»