Provozuje:
Juris Real Estate

Členové zast. hl. m. Prahy schválili 2 majetkové směny se státem za 2,2 mld. Kč.

Praha připraví dvě velké směny majetku se státem v celkové hodnotě 2,2 miliardy korun. Záměr odsouhlasili zastupitelé, o obou transakcích budou ještě hlasovat zvlášť v následujících měsících.

Členové zast. hl. m. Prahy schválili 2 majetkové směny se státem za 2,2 mld. Kč.

autor. JURIS REAL, ČTK

Praha připraví dvě velké směny majetku se státem v celkové hodnotě 2,2 miliardy korun. Záměr odsouhlasili zastupitelé, o obou transakcích budou ještě hlasovat zvlášť v následujících měsících.

V první směně získá hlavní město výměnou za většinu areálu Nemocnice na Bulovce mj. kasárny v Karlíně, areál na Bohdalci nebo budovu v Hybernské.

Při druhé směně magistrát vymění své parcely v Nemocnici Na Homolce a Faustův dům na Karlově náměstí za zámek Veleslavín a další pozemky.

Vedení magistrátu jedná o majetkových směnách s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) již několik let.

Dohodu však za minulé vlády zablokovala otázka městských pozemků v Letňanech, které chtěl od Prahy získat bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) pro stavbu areálu pro úředníky. O ty již nová vláda nemá zájem a podle radního Jana Chabra (TOP 09) transakcím nic nebrání. Radní dodal, že rozhodnutí zastupitelů fixuje ceny pozemků a nemovitostí podle posudků z loňského roku. "Schvalují se dané záměry, aby se dopracovaly, a fixují se ceny znaleckých posudků," řekl.

V první směně s hodnotou směňovaného majetku asi 1,8 miliardy získá magistrát za většinu areálu Fakultní nemocnice na Bulovce prázdné kasárny v Karlíně, areál na Bohdalci vhodný k výstavbě městských bytů, pozemky u grafické školy v Hellichově ulici na Malé Straně, parcely vedle Základní školy Eden, pozemek v Záběhlicích pro výstavbu školy a bývalou budovu ministerstva vnitra, do které by se měl podle Chabra rozšířit Kampus Hybernská. O transakci by podle radního mohli zastupitelé hlasovat v dubnu nebo v květnu.

Při druhé směně v hodnotě asi 400 milionů korun město státu přenechá pozemky v Nemocnici Na Homolce a Faustův dům, který využívá Všeobecná fakultní nemocnice, ale vlastní jej magistrát. Výměnou získá Praha veleslavínský zámek, část zahrádkářské kolonie Na Balkáně a pozemky u sokolovny v Riegrových sadech. O tétoo směně by podle Chabra měli zastupitelé hlasovat v červnu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»