Provozuje:
Juris Real Estate

D11 by měla dle ministra Havlíčka končit na polských hranicích do roku 2026.

Dálnice D11 by měla skončit na česko-polské hranici u Královce na Trutnovsku, kde se napojí na polskou dálniční síť, do roku 2026.

D11 by měla dle ministra Havlíčka končit na polských hranicích do roku 2026.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Dálnice D11 by měla skončit na česko-polské hranici u Královce na Trutnovsku, kde se napojí na polskou dálniční síť, do roku 2026.

ČTK to sdělil na staveništi D11 u Hradce Králové ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). Jeho předchůdce Vladimír Kremlík (za ANO) v listopadu uvedl termín do konce roku 2028.

Uspíšení výstavby D11 je nutné, poněvadž Poláci by s plánovanou silnicí S3 mohli být na hranicích dříve.

Je velmi pravděpodobné, že zprovoznění polské dálnice bez návaznosti na české straně by zkomplikovalo dopravu na Trutnovsku.

"Musíme se tam dostat v průběhu roku 2025, neboť je pravděpodobné, že Poláci tam budou v roce 2024, a my bychom mezi tím neměli mít prostoj. Zvládneme to finančně a i organizačně," informoval ČTK Havlíček.

D11 z Prahy do Hradce Králové a na státní hranici s Polskem začal stát budovat v roce 1978 a od roku 2017 dálnice končí v Hradci Králové.

Ve výstavbě jsou dva úseky z Hradce Králové do Jaroměře o celkové délce 22,4 kilometru. Z plánovaných 154 kilometrů dálnice se jezdí zhruba po 91 km.

Úsek D11 z Jaroměře na státní hranici o délce 40,8 kilometru je rozdělen na úseky Jaroměř - Trutnov a Trutnov - hranice.

O něco dříve by měla začít stavba druhého úseku. Předpoklad je rok 2024. Úsek Trutnov - hranice má délku 21,2 kilometru.

V úseku z Trutnova na státní hranici s Polskem má dálnice od ledna pravomocné územní rozhodnutí.

ŘSD už zpracovává dokumentaci pro stavební povolení a letos zahájí výkupy pozemků.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»