Provozuje:
Juris Real Estate

Další aukce bytů na obzoru.

Z důvodu blížícího se termínu dražby nových developerských projektů si dnes přineseme článek Alice Kupčekové s názvem Chystá se další aukce nových bytů, který vyšel dne 19. května 2010 na straně B6 v příloze praha reality Mladé fronty DNES.

Další aukce bytů na obzoru.

Z důvodu blížícího se termínu dražby nových developerských projektů si dnes přineseme článek Alice Kupčekové s názvem Chystá se další aukce nových bytů, který vyšel dne 19. května 2010 na straně B6 v příloze praha reality Mladé fronty DNES.

autor. JURIS REAL

Chystá se další aukce nových bytů.

Aukce nových bytů a domů z developerských projektů se bude konat 27. května v Praze. Vyvolávací ceny jsou až o 40 procent nižší než ty ceníkové.

Máte v plánu koupit nový byt či dům v Praze? Zúčastněte se aukce nemovitostí z nových developerských projektů, kterou poslední květnový čtvrtek pořádají realitní kancelář Professional a aukční a realitní agentura GAVLAS. Dražit se bude 30 nemovitostí ze třinácti projektů z různých koutů metropole, které “vyrostly” teprve nedávno nebo se dokonce ještě stavějí. Aukce se bude konat v Autoklubu ČR, který sídlí v Opletalově ulici 29 v Praze 1. Zápis účastníků začíná ve 13:00 hod., po jeho skončení bude zahájena aukce.

Od bytů 1+Kk až po velké rodinné domy

Přehled všech nabízených nemovitostí je už nyní k nahlédnutí na webu www.aukce-realit.com v záložce “Katalog”. U každého bytu a domu jsou vizualice či fotografie, plánek a podrobné informace, případně odkaz na oficiální web celého projektu. “Jsou to převážně menší byty v nižších cenových relacích, většina z nich má dispozici 2+Kk a 3+Kk a velikost 50 až 80 metrů čtverečních,” popisuje Tomáš Duda, ředitel realitní kanceláře Professionals. Nechybějí však ani byty o něco větší. A na své si přijdou i zájemci o rodinné domy.

Začíná se na 60 procentech běžné ceny.

Kdo se rozhodne zúčastnit aukce, může koupit byt či dům výrazně levněji, než kdyby zvolil standardní cestu. Ale záleží samozřejmě na tom, kam se až cena přihazováním vyšplhá. “Vyvolávací ceny nemovitostí budou začínat na šedesáti procentech těch katalogových,” říká Ivo Gavlas, majitel aukční a realitní agentury GAVLAS.

Ovšem pozor - aukce se bude pořádat v režimu “reserve price”. To znamená, že prodávající stanovil u každé nemovitosti minimální - takzvanou limitní - cenu. Vítěz každé aukce se dozví hned po jejím skončení, zda cifry bylo dosaženo či nikoli. Pokud ne, developer má právo byt či dům za tuto částku neprodat. Pak má vítěz aukce dvě možnosti: zúčastnit se další aukce na jiný byt (nemusí skládat novou jistinu), nebo na své nabídce trvat. Prodávající má pět dnů na rozmyšlenou, zda cenu přijme, či ne. “Nedosažení limitní ceny proto nemusí vždy znamenat, že vítěz nemovitost nezíská. Developer ji může prodat i za nižší cenu, než byla ta nastavená limitní. Záleží na něm,” dodává Ivo Gavlas.

Prodáno účastníkovi s číslem 15.

Našli jste v nabídce byt či dům, který je podle vašich představ? Pak stačí přijít na aukci, prokázat svou totožnost, doložit, že jste zaplatili aukční jistinu sto tisíc korun, zapsat se a převzít aukční číslo. Až licitátor zahájí vámi vybranou aukci, přihazujte - buď zvedněte kartu s číslem, nebo vyslovte částku. Kolik je minimální příhoz, bývá uvedeno v aukční kartě - v této aukci to bude většinou 50 tisíc korun. Když se přihazování zastaví na nějaké částce, licitátor ji třikrát zopakuje, a pokud nikdo z účastníků již nepřihodí, ukončí aukci úderem kladívka. Ten, kdo učinil nejvyšší nabídku, se stává vítězem. Na místě podepíše rezervační smlouvu. Další postup se neliší od toho, když se kupuje nemovitost klasickou cestou. Novinkou této aukce je možnost účastnit se jí po telefonu - zájemce o koupi dává telefonicky pokyny zástupci pořadatele, který jedná za něj.

Podobná aukce nových bytů a domů proběhla i loni v zimě. Účastnilo se jí 131 kupců, v nabídce bylo 39 nemovitostí z 10 projektů. Například byt 2+Kk v Rezidenci Korunní s vyvolávací cenou 2 250 000 korun se prodal bezmála za 3, 5 milionu korun. Nebo byt 1+Kk v projektu Na Zlaté s vyvolávací cenou 1, 3 milionu získal vítěz aukce za 2, 5 milionu korun.

Co musíte vědět, abyste mohli na aukci.

Do aukční síně je dobré se dostavit půl hodiny před začátkem aukce.

Účastníci uhradí zápisné 500 korun. Kdo se přišel jen podívat, zaplatí vstupné 100 korun.

Aukční jistina je sto tisíc korun a skládá ji každý účastník před začátkem aukce (v hotovosti, s předstihem na účet pořadatele aukce či bankovním šekem).

Kdo se chce účastnit více aukcí, ale koupit jen jednu nemovitost, platí jistinu jen jednou. Kdo by si naopak rád pořídil více bytů, musí složit přesně tolik jistin.

Kdo nemovitost nevydraží, dostane peníze z aukční jistiny zpět. Vítězi aukce se jistina počítá jako první splátka kupní ceny.

Před aukcí je třeba předložit doklad totožnosti, třeba občanský průkaz či cestovní pas.

Při zápisu do aukce je nutné doložit, že byla zaplacena aukční jistina (stvrzenkou, výpisem z účtu, písemným potvrzením banky, že peníze odešly).

Po zápisu do aukce dostane účastník aukční číslo, jež využije k přihazování.

Kdo se aukce nemůže účastnit osobně, může svěřit plnou moc někomu, komu důvěřuje. Nebo může zastupováním pověřit pořadatele aukce s tím, že mu stanoví cenu, již nesmí překročit. Třetí možností je dražit po telefonu - to je však třeba si předem domluvit.

Kdo bude koupi nemovitosti financovat hypotékou, měl by si připravit dokumenty potřebné k jejímu získání. A s předstihem si ověřit, že úvěr opravdu dostane.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»