Provozuje:
Juris Real Estate

Daniel Křetínský a společníci koupili podíl v americkém řetězci Macy's.

Čeští investoři v čele s Danielem Křetínským koupili pětiprocentní podíl v americkém řetězci obchodních domů Macy"s. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Daniel Křetínský a společníci koupili podíl v americkém řetězci Macy"s.

autor. JURIS REAL, ČTK

Čeští investoři v čele s Danielem Křetínským koupili pětiprocentní podíl v americkém řetězci obchodních domů Macy"s. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Křetínský akcie odkoupil prostřednictvím společnosti Vesa Equity Investment, přes kterou investuje spolu se slovenským obchodním partnerem Patrikem Tkáčem. Vesa je teď podle Bloombergu mezi pěti největšími akcionáři Macy"s. Řetězec Macy"s, podobně jako další provozovatelé obchodních domů ve Spojených státech, doplácí na restriktivní opatření zavedená proti šíření koronaviru. Akcie těchto firem od poloviny března, kdy úřady v USA začaly omezení zavádět, oslabily o desítky procent. Dokument pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) uvádí, že s Křetínským investovali rovněž podnikatelé Marek Spurný, Pavel Horský, Pascal Leclerc a Marc Molitor.

Akcie Macy"s na počátku letošního roku stály více než 18 dolarů, ale od poloviny března začaly kvůli dopadům koronaviru prudce klesat. Na začátku dubna klesly až pod 4,50 USD, nyní se pohybují nad pěti dolary.

Macy"s má ale problémy dlouhodobě, tedy už před koronavirem. Před dvěma lety stály akcie asi 40 dolarů a před pěti více než 70 dolarů. Firmě do loňska klesly tržby zhruba na 25,3 miliardy dolarů.

Fond Vesa Equity v poslední době získal 5,35 procenta v britské poštovní společnosti Royal Mail. Stal se tak třetím nejsilnějším akcionářem tohoto britského podniku. Uvedl to server E15.cz, který patří právě Křetínskému a Tkáčovi. Detaily transakce zástupci fondu odmítli komentovat. Křetínský je mimo jiné většinovým vlastníkem a předsedou představenstva Energetického a průmyslové holdingu (EPH). Jako investor se angažuje i v jiných odvětvích, a to prostřednictvím společností Czech Media Invest (média), EP Global Commerce (velkoobchod), Mall Group (e-commerce) nebo EP Industries (průmyslová aktiva). Je taktéž předsedou představenstva AC Sparta Praha fotbal.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»