Provozuje:
Juris Real Estate

Dejte si opět naši milí a vážení čtenáři bedlivý pozor na nebezpečný spam!

E-mail (jehož příloha je zavirovaná) proto rovnou (ihned) smažte!

Dejte si opět naši milí a vážení čtenáři bedlivý pozor na nebezpečný spam!

autor. JURIS REAL

E-mail (jehož příloha je zavirovaná) proto rovnou (ihned) smažte!

V České republice se rozjíždí další spamová kampaň s falešnými exekutorskými příkazy. Jako v předchozím případě není třeba brát na takový e-mail zřetel a rozhodně (vůbec) neotevírat přílohu. Po dvou měsících jsou zpět. Řeč je o e-mailech s hlavičkou Exekučních příkaz, které se snaží nalákat uživatele na spuštění zavirované přílohy. Již v červnu na téměř shodnou akci upozorňoval i český bezpečnostní tým CSIRT (Computer Security Incident Response Team). „CSIRT.CZ dnes z více zdrojů obdržel informaci o nové spamové kampani zaměřené na uživatele v ČR,“ varovala tehdy skupina. Varování v červnu přidala i Exekutorská komora. „Soudní exekutor nikdy neposílá exekuční příkazy prostým e-mailem, ale vždy poštou, nebo datovou zprávou,“ upozornil jeden z exekutorů, pod jehož titulem se falešný e-mail zaštiťoval.

Pro útočníky je jednoduché podvrhnout odesílatele e-mailu, aby se tvářil, jako že pochází z adresy někoho důvěryhodného, třeba vašeho přítele, či někoho z rodiny. To je třeba mít na paměti kdykoliv, kdy vám dorazí podezřelý e-mail. Podvodná zpráva je také psána dobrou češtinou a tváří se poměrně důvěryhodně. Může tak splést řadu uživatelů. Dá se předpokládat, že i v tomto případě nemohou uživatelé přijít o své peníze, protože číslo účtu bude patrně špatné. Ale zatím se nám tuto skutečnost nepodařilo ověřit. Hlavním smyslem toho nevyžádaného e-mailu je však donutit uživatele otevřít přílohu, která je s zavirovaná. Virus pak napadne počítač a může v něm vytvořit zadní vrátka k dalším útokům, nebo zaznamenávat stisky klávesnice, včetně těch, kdy uživatel píše hesla. Viry toho však zvládnou mnohem více. Proto důrazně nedoporučujeme otevírat přílohu a došlý e-mail smazat.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»