Provozuje:
Juris Real Estate

Desetina nových bytů v metropoli již dva roky čeká na své vlastníky.

Developerům v hlavním městě se začíná dařit lépe, novostavby jsou z velké části rozprodané ještě před dokončením. Prodeje se dají srovnat s předkrizovým rokem 2007. Desetina nových bytů však již dva a více let zůstává bez svého nového majitele.

Desetina nových bytů v metropoli již dva roky čeká na své vlastníky.

autor. JURIS REAL

Developerům v hlavním městě se začíná dařit lépe, novostavby jsou z velké části rozprodané ještě před dokončením. Prodeje se dají srovnat s předkrizovým rokem 2007. Desetina nových bytů však již dva a více let zůstává bez svého nového majitele.

Jde především o nové byty postavené v developerském boomu ještě před začátkem krize.

“Pozemky se tehdy vykupovaly a práce se platily za předkrizové a rázně vyšponované ceny z let 2006 až 2008. Když se potom tyto byty v letech 2010 až 2011 kolaudovaly, byly už ale ceny na trhu o třetinu níže,” uvedl realitní makléř se společnosti RE/MAX Alfa Jan Zachystal. Ekospol, Trigema a Skanska Reality měli v nabídce na konci roku 6 750 bytů. Tedy 670 bytů je bez majitele po dobu více než 2 roky. Pro developery znamenají tyto byty dodatečné náklady, i přestože tři roky po kolaudaci již nemusejí odvádět DPH z prodeje nového bytu a cena se tak sníží o 10 procent. “Osvobození od DPH je jedna věc, na druhou stranu jsou tu však nezanedbatelné výdaje, které za tu dobu developer s byty má. Byty nic negenerují, musí se však z nich splácet úvěr za projekt, platit poplatky spojené s provozem budovy, vytápění bytu a podobně,” říká Jan Zachystal.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»