Provozuje:
Juris Real Estate

Develop. společnost vyzvala radnici Prahy 6 k demolici zchátralých vil na Letné.

Historické vily, které se nacházejí v lukrativní lokalitě v Bubenči (poblíž vjezdu do tunelu Blanka), patří k nejznámějším pražským chátrajícím domům. Developerská společnost Lordship proto podala již roku 2013 žádost o demolici pěti objektů.

Develop. společnost vyzvala radnici Prahy 6 k demolici zchátralých vil na Letné.

autor. JURIS REAL

Historické vily, které se nacházejí v lukrativní lokalitě v Bubenči (poblíž vjezdu do tunelu Blanka), patří k nejznámějším pražským chátrajícím domům. Developerská společnost Lordship proto podala již roku 2013 žádost o demolici pěti objektů.

Národní památkový ústav však označil zbourání vil za nepřípustné, kvůli tunelovému komplexu Blanka byla tato oblast v minulosti ochuzena již o dvě historicky i architektonicky cenné vily.

Proti demolici zbývajících se vyslovila např. i iniciativa Bubeneč sobě, která na svém webu detailně dlouholetou kauzu popisuje a která pražskému magistrátu a radnici Prahy 6 předala petici s mnoha podpisy, jež dávají najevo nesouhlas s demolicí.

Investor, který má nedaleko stavět také nákupní centrum Palác Stromovka, během let přišel s několika návrhy, radnice Prahy 6 však žádnou variantu nepovolila.

„Praha 6 sice říká, že nám demolici nepovolí do schválení nového projektu, ale na druhé straně aktivně bojkotuje veškeré návrhy,“ tvrdí ředitel společnosti Václav Matoušek.

„Místo toho, abychom mohli provést demoliční práce, jsme nuceni utrácet desítky tisíc korun na opětovné zazdívání oken a dveří, zajišťování plotů a vyhánění nezvaných návštěvníků,“ doplnil. Společnost by v místě ráda postavila komplex pěti administrativních budov s obchody, restauracemi a odpočinkovou zónou. Výška by kvůli zachování rázu památkové oblasti neměla přesáhnout 28 metrů. Současný projekt je k nahlédnutí na webu společnosti. Matoušek dopisem vyzval radnici k hledání společného řešení. Mluvčí radnice Martin Churavý reagoval, že k demolici chybí souhlas památkářů. „Praha 6 pouze ctí platné zákony, vyhlášky a předpisy,“ doplnil.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»