Provozuje:
Juris Real Estate

Developeři plánují v metropoli postavit tisíce bytů za miliardy korun.

Největší developerské společnosti plánují postavit v Praze v nejbližších letech tisíce nových bytů za miliardy korun. Po okrajových částech chtějí expandovat více do centra, vyplývá z prohlášení velkých developerů.

Developeři plánují v metropoli postavit tisíce bytů za miliardy korun.

autor. JURIS REAL

Největší developerské společnosti plánují postavit v Praze v nejbližších letech tisíce nových bytů za miliardy korun. Po okrajových částech chtějí expandovat více do centra, vyplývá z prohlášení velkých developerů.

Výraznou expanzi chystá například Ekospol. "Připravujeme bytové projekty pro výstavbu 5000 bytů v celkové hodnotě zhruba deset miliard korun, které uvedeme na trh v příštích pěti letech," napsal generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec ve výroční zprávě za rok 2013, kterou společnost zveřejnila v obchodním rejstříku. Stejné číslo, tedy pět tisíc bytů, v hlavním městě prodali všichni developeři za celý loňský rok. Z toho 653 bytů připadalo na Ekospol, který letos očekává pokoření hranice 700 prodaných bytů. Výrazně promluvit do pražského developerského trhu chce také druhý z dvojice největších developerů, společnost Central Group. Firma podnikatele Dušana Kunovského před nedávnem informovala o nákupu pozemků pro 1900 bytů s celkovou hodnotou 4,5 miliardy korun.

Central Group naznačil nový trend - návrat bytové výstavby blíže pražskému centru. Sedm svých rezidenčních projektů developer řadí do širšího centra. Kromě Holešovic, Vysočan a Smíchova návrat do centra dokládá hlavně vlajkový projekt Central Groupu - Rezidence Garden Towers na Žižkově, kde za dvě miliardy korun vyroste sedm stovek bytů. Začít prodávat je chce developer už letos v září. Z prohlášení šéfa společnosti Kunovského nicméně vyplývá, že se bude držet nových lokalit. "Central Group v letošním roce nakoupila zatím rekordní počet pozemků v širším centru Prahy a o dalších akvizicích stále jednáme," uvedl před časem.

Plánům developerů nahrává rostoucí zájem o nové byty. V letošním prvním pololetí prodali developeři v hlavním městě 2850 nových bytů, což je meziročně o pětinu více. Jen za druhé čtvrtletí vzrostly prodeje meziročně o 30 procent na 1500 bytů. Jde tak o druhé nejsilnější čtvrtletí od začátku roku 2009. Aktuálně je v nabídce na 6600 nových bytů v ceníkové hodnotě 30 miliard korun. Zájem o nové byty v Praze roste už více než rok. Loni si nový byt pořídilo přes 5000 kupců, předloni jich bylo o tisícovku méně. Poptávce pomáhají neustále klesající úrokové sazby hypoték a nízké ceny nových bytů v důsledku nedávné ostré konkurenční cenové války mezi lídry realitního trhu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»