Provozuje:
Juris Real Estate

Díky problému sociálně vyloučených lokalit se má omezit počet lidí v bytě.

Stát chce omezit hygienickými normami počet lidí v bytě podle jeho rozlohy. Vládě to navrhuje ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Díky problému sociálně vyloučených lokalit se má omezit počet lidí v bytě.

autor. JURIS REAL

Stát chce omezit hygienickými normami počet lidí v bytě podle jeho rozlohy. Vládě to navrhuje ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Hodlá také umožnit posílání části příspěvku a doplatku na bydlení přímo do fondu oprav a na úhradu plnění spojených s užíváním bytu a teprve zbytek přímo pronajímateli.

Ministři projednají jeho materiál nazvaný „Problémy související s bydlením sociálně vyloučených obyvatel a návrh jejich řešení“, který připravovala Agentura pro sociální začleňování. „Co z terénu víme, tak velký problém je pro společenství vlastníků a bytová družstva, že ti, kteří pronajímají byty a inkasují od státu na sociálních dávkách peníze, tak si je nechávají a neplatí všechny služby, které souvisejí s provozem a užíváním bytu. Druhý problém je, že často účtují nájemníkům a potažmo tedy státu, který to platí na dávkách na bydlení, přemrštěné zálohy na služby a ty se nijak nezúčtovávají,“ řekl iDNES.cz Dienstbier.

Zejména u domácností, které obtížně shání byt na volném trhu, dochází k částečně dobrovolnému, ale někdy k vynucenému soužití velkého počtu lidí v malých bytech, píše s také v dokumentu pro vládu s tím, že se může jednat o dlouhodobý stav bez jasné perspektivy změny. „Nebo jsou to otázky související s hygienou, pravidla pro počet osob bydlících v bytě, možnost orgánů státu zodpovědných za hygienu vstoupit například do bytu, z kterého se šíří hmyz, další živočichové nebo zápach, a provést tam šetření. Chybí nám oprávnění pro tyto případy,“ uvedl v úterý Dienstbier.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zákonodárci by se měli zabývat úpravou podmínek oddlužení.

Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Koaliční vláda navrhla v souladu se svým programem zkrácení procesu z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky. Více»

Škodovka začala v Mladé Boleslavi s výrobu modernizovaného modelu Octavia.

Automobilka Škoda Auto začala v hlavním mladoboleslavském závodě s produkcí modernizovaného modelu Octavia. Model je vybavený umělou inteligencí, má novou generaci Matrix-LED světel a řidičům nabízí pokročilé asistenční systémy. Více»

Bydlení Domeq získalo jako první rez. budova v ČR certifikaci WELL Platinum.

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP. Více»

Topná sezona je nejteplejší za více než 60 let.

Spotřeba tepla byla o 15 % nižší. Více»

Při nových vykopávkách v Pompejích byly objeveny udivující umělecké fresky.

Archeologové našli ve starověkých Pompejích impozantní banketní sál s černými stěnami a mytologickými motivy z trojské války. Více»

Všechny články a aktuality »»