Provozuje:
Juris Real Estate

Do nových administrativních budov hodlají developeři investovat miliardy.

Realitní trh s kancelářskými budovami je na vzestupu. Rekordní zájmy o nové kancelářské prostory, které firmy vyhledávají přilákaly i investory.

Do nových administrativních budov hodlají developeři investovat miliardy.

autor. JURIS REAL

Realitní trh s kancelářskými budovami je na vzestupu. Rekordní zájmy o nové kancelářské prostory, které firmy vyhledávají přilákaly i investory.

Miliardové investice plánují do výstaveb vložit velké developerské společnosti jako jsou J&T, Penta, Skanska Property, Immorent a další.

Doba, kdy bylo méně nájemců než nabízených administrativních ploch je pryč. Nyní po několika letech můžou vlastníci administrativních center inkasovat vyšší cenu za pronájmy a alespoň nějakou dobu bude trh příznivě nakloněn ve prospěch developerů. „Rok 2016 vidíme jako ideální pro nákup kancelářských prostor, příjem z nakoupených kancelářských projektů poroste díky vzrůstajícím nájmům,“ komentoval trh Jeff Alson, šéf středoevropského investičního týmu v konzultantské firmě Cushman & Wakefield.

Neobvyklou důvěru ve své projekty má společnost Skanska Property. Ta začala budovat hned dva projekty. Prvním je zastavění areálu někdejší tramvajové vozovny nazvaný Five na Smíchově a druhým je projekt Visionary v těsné blízkosti nádraží Holešovice. „Není obvyklé stavět dva projekty naráz. Záleží na síle investora a developera a Skanska tuto finanční sílu a know-how má. Navíc trh jí momentálně přeje,“ uvedla Lenka Šindelářová z tuzemské kanceláře poradenské firmy BNP Paribas Real Estate. Na trh s developerskými projekty se po letech vrací i skupina J&T s projektem Rustonka u stanice metra Invalidovna.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»