Provozuje:
Juris Real Estate

Don Giovanni získal český investor.

Německá společnost Dorint prodala jeden z největších hotelů v Praze Dorint Don Giovanni české společnosti Czech Inn Hotels a skupině zahraničních investorů.

Don Giovanni získal český investor.

autor. JURIS REAL

Německá společnost Dorint prodala jeden z největších hotelů v Praze Dorint Don Giovanni české společnosti Czech Inn Hotels a skupině zahraničních investorů.

Pražský hotel Don Giovanni, stojící v sousedství Olšanských hřbitovů, za své provedení schytal v minulosti hodně kritiky od odborné i laické veřejnosti.

Hodnota transakce se podle informací agentury ČTK pohybuje v řádu stovek milionů korun. Oficiální jméno hotelu Dorint Don Giovanni se mění na původní Hotel Don Giovanni.

Všichni zaměstnanci hotelu nadále zůstávají ve stávajících pozicích kromě generálního a finančního ředitele.

„Budeme v průběhu roku 2016 investovat několik desítek milionů korun do zvýšení standardu vnitřního vybavení tak, abychom ještě pozvedli poskytované služby na úroveň jednoho z nejlepších čtyřhvězdičkových hotelů v Praze,“ uvedla nová ředitelka hotelu Markéta Hedejová.

Don Giovanni, stojící na kopci nad pražskými Strašnicemi, v minulosti kritizovala řada známých odborníků, včetně architekta Jana Kaplického či Evy Jiřičné, která v souvislosti se stavbou hovořila o „hrůzném hotelu“. Historik architektury Zdeněk Lukeš zase označil jeho architekturu za pyšnou a nabubřelou.

Don Giovanni nabízí téměř 400 pokojů a disponuje 30 konferenčními sály s celkovou kapacitou 2000 míst. Stavba byla zahájena v roce 1993 a hotel byl slavnostně otevřen na jaře 1995. Hotel, pojmenovaný podle Mozartovy opery, původně provozoval řetězec Rogner. Od března 2000 byl jediným provozovatelem německý hotelový řetězec Dorint Hotels & Resorts. Czech Inn Hotels je řetězec sedmnácti hotelů s více než 1100 pokoji. Firma byla založena v roce 2003. Většina hotelů je čtyřhvězdičkové kategorie, které jsou provozovány na základně dlouhodobých nájemních smluv. Firma především provozuje hotely a gastronomická zařízení v Praze.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»