Provozuje:
Juris Real Estate

Doosan Škoda Power se bude podílet na modernizaci JE na Slovensku.

Společnost Doosan Škoda Power získala od největšího výrobce elektřiny na Slovensku, společnosti Slovenské elektrárne (SE), zakázku za 28 milionů eur bez DPH na modernizaci turbín druhého bloku jaderné elektrárny Mochovce na jihu Slovenska.

Doosan Škoda Power se bude podílet na modernizaci JE na Slovensku.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Společnost Doosan Škoda Power získala od největšího výrobce elektřiny na Slovensku, společnosti Slovenské elektrárne (SE), zakázku za 28 milionů eur bez DPH na modernizaci turbín druhého bloku jaderné elektrárny Mochovce na jihu Slovenska.

Cílem projektu je rovněž zvýšit výkon jaderného bloku elektrárny asi na 501 megawattů ze současných 470 megawattů. Práce jsou naplánovány na podzim příštího roku během plánované odstávky zařízení. Doosan Škoda Power může podle smlouvy získat k ceně zakázky bonus v hodnotě až kolem 210.000 eur (5,4 milionu Kč), pokud práce ukončí proti plánu dříve. Podle SE je plzeňská firma právním nástupcem původního výrobce zařízení, které podstoupí modernizaci a které bylo v elektrárně instalováno v 80. letech.

První dva bloky elektrárny Mochovce byly uvedeny do provozu postupně v letech 1998 a 1999. Výkon každého z nich již v roce 2008 vystoupil zhruba o sedm procent z původních 440 megawattů. Další zvýšení výkonu obou stávajících bloků elektrárny, jehož součástí je právě nadcházející modernizace druhého bloku, oznámila společnost SE slovenským úřadům loni. SE dokončují v Mochovcích další dva rozestavěné jaderné bloky. Dostavba třetího a čtvrtého bloku tamní elektrárny se proti původním plánům opožďuje a zároveň výrazně vzrostl rozpočet projektu.

Slovenské elektrárne, do jejichž vlastnické struktury před třemi lety vstoupila skupina Energetický a průmyslový holding (EPH), provozují kromě elektrárny v Mochovcích také dva další jaderné bloky v Jaslovských Bohunicích. Výkon těchto bloků byl v roce 2010 zvýšen shodně na 505 megawattů. Jaderné elektrárny mají na výrobě elektřiny na Slovensku největší podíl.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»