Provozuje:
Juris Real Estate

Dražby nemovitostí lákají stále více zájemců.

Ještě před pár lety přitahovaly dražby nemovitostí především obchodníky a v dražebních síních byli dva až tři lidé. V posledních letech se ale situace "poněkud změnila".

Dražby nemovitostí lákají stále více zájemců.

autor. JURIS REAL

Ještě před pár lety přitahovaly dražby nemovitostí především obchodníky a v dražebních síních byli dva až tři lidé. V posledních letech se ale situace "poněkud změnila".

Že se situace i nadále vyvíjí, jsme pak mohli sledovat i v průběhu uplynulého roku. Počet účastníků na dražbách organizovaných "např." přední dražební společností Eurodražby.cz se zvýšil ve 4. kvartálu 2016 oproti předchozímu kvartálu o polovinu.

„Pozitivní trend v nárůstu počtu účastníků dražeb souvisí i s nástupem elektronických dražeb. Teď již není potřeba cestovat do dražební síně a řadu lidí odrazovala i nejistota, jak se na dražbě chovat. To vše s elektronickými dražbami odpadá. Zúčastnit se lze snadno odkudkoli přes počítač nebo mobilní zařízení a právě jednoduchost zvyšuje atraktivitu dražebního jednání,“ uvádí Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb. „Ale moderní technologie nejsou zdaleka jediným důvodem růstu počtu zájemců o dražby nemovitostí. Důležitým aspektem je i pozvolna vzrůstající kvalita dražených objektů, které tak už nejsou zajímavé jen pro obchodníky, ale i přímo pro koncové uživatele.“

„Nárůst počtu aktivních účastníků úzce souvisí i s nárůstem účastníků na prohlídkách. Snažíme se potenciální zájemce zaujmout, ukázat jim nemovitost a pomoci vytvořit si obrázek budoucnosti a začít budovat vztah ke kupovanému objektu. Investujeme do zviditelnění nemovitostí, aby se o nich dozvědělo co nejvíce lidí, což se pozitivně odráží i na počtu zájemců,“ konstatuje pak Hasman. Ať už se o dražbu uchází jakékoli množství zájemců, dražba vždy začíná dostatečně nízko, obvykle na 50 procentech odhadní ceny, aby byl prostor pro výhodnou nabídku. Oproti tradičnímu realitnímu prodeji tak dražby vynikají právě možností atraktivní ceny a taktéž rychlostí, poněvadž celý proces dražby trvá jen několik málo měsíců.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»