Provozuje:
Juris Real Estate

EK ČR vítá stanovisko vlády ČR ohledně návrhu poslanců na zrušení exekutorů.

Exekutorská komora České republiky vítá stanovisko vlády ČR k návrhu části poslanců na vydání zákona o změně a zrušení zákona č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád), ve znění pozdějších předpisů.

EK ČR vítá stanovisko vlády ČR ohledně návrhu poslanců na zrušení exekutorů.

autor. JURIS REAL, Exekutorská komora ČR

Exekutorská komora České republiky vítá stanovisko vlády ČR k návrhu části poslanců na vydání zákona o změně a zrušení zákona č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád), ve znění pozdějších předpisů.

Kabinet ve svém zamítavém stanovisku konstatuje, že existence soukromých soudních exekutorů i přes všechny výhrady prokazatelně vedla ke zvýšení efektivnosti vymáhání pohledávek.

Vláda se domnívá, že je vhodnější stávající systém zachovat a přijmout příslušná legislativní a další opatření, aby byla zajištěna adekvátní ochrana dlužníka, k čemuž především v posledních letech dochází.

Exekutorská komora ČR dlouhodobě poukazuje na skutečnost, že po zavedení institutu soudních exekutorů se vymahatelnost pohledávek výrazně zvýšila, a že soudní exekutoři jsou výrazně efektivnější ve své činnosti, než byly v minulosti státní orgány. Co se týče ochrany dlužníků, upozorňuje Exekutorská komora ČR na skutečnost, že ve prospěch dlužníků bylo v minulosti přijato už velké množství legislativních úprav a je nutné myslet taktéž na věřitele a jejich práva.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Všechny články a aktuality »»