Provozuje:
Juris Real Estate

Evropané se podle významné studie vzdávají naděje na vlastní rodinný dům.

Čtyřicet osm procent Evropanů ve 13 evropských zemích, kteří nejsou vlastníky domů, se vzdalo naděje, že si je jednou koupí. Největšími pesimisty jsou Britové a Němci, jak vyplývá ze studie nizozemské banky ING.

Evropané se podle významné studie vzdávají naděje na vlastní rodinný dům.

autor. JURIS REAL

Čtyřicet osm procent Evropanů ve 13 evropských zemích, kteří nejsou vlastníky domů, se vzdalo naděje, že si je jednou koupí. Největšími pesimisty jsou Britové a Němci, jak vyplývá ze studie nizozemské banky ING.

Šedesát pět procent oslovených přitom považuje vlastnictví domu za symbol úspěchu.

"Většina lidí si hodlá pořídit dům. Ale mnozí se smířili s tím, že si jej pravděpodobně nekoupí," řekl agentuře Reuters analytik Ian Bright z ING. "Když to srovnáte s našimi zjištěními, že se svou bytovou situací je spokojeno vyšší procento vlastníků než nájemců, zdá se, že více lidí bude pro futuro pociťovat neuvěřitelnou frustraci," dodal. Žebříček těch, pro které je vlastnictví rodinných domu znamením úspěchu, vedou se 72 procenty Poláci, následovaní Turky a Rumuny (shodně 70 procent). Nejmenší naděje si na koupi domu činí obyvatelé Británie a Německa, nevěří v ni 56 procent dotázaných v obou zemích.

V Německu, které bývalo v komparaci s jinými evropskými státy poměrně levnou zemí, se ceny rodinných domů v uplynulých letech prudce zvýšily.

Ve městech jako Berlín, Hamburk, Mnichov a Frankfurt nad Mohanem vzrostly ceny nemovitostí od roku 2010 v průměru o více než 60 procent. Částečně to svou politikou nízkých úroků, jež motivovaly domácnosti k braní úvěrů, způsobila Evropská centrální banka (ECB).

Ceny domů v Británii byly již dlouho mimo dosah mnoha Britů. A i přes nejistotu okolo brexitu se jejich růst v říjnu opět zrychlil.

Největšími optimisty se ukázali být Turci a Rumuni. Jen 29 procent tureckých respondentů a 31 procent oslovených v Rumunsku nedoufá, že si bude moci dovolit koupi domu. Výsledky četných evropských národních voleb a britské referendum o vystoupení země z Evropské unie obnažily zlost voličů na patrnou rostoucí propast mezi majetnými a nemajetnými.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»