Provozuje:
Juris Real Estate

Expartner si nechce odhlásit trvalé bydliště.

Pokud se ex partner nechce odhlásit z trvalého bydliště, je možné změnit mu adresu trvalého pobytu. Každý občan musí mít přitom údaj o trvalém pobytu.

Expartner si nechce odhlásit trvalé bydliště.

autor. JURIS REAL

Pokud se ex partner nechce odhlásit z trvalého bydliště, je možné změnit mu adresu trvalého pobytu. Každý občan musí mít přitom údaj o trvalém pobytu.

Bližší úpravu podmínek pro provedení změny trvalého pobytu osobě, která je v nemovitosti přihlášena k trvalému pobytu, najdeme v zákonu č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel, v platném znění. Tento zákon zároveň stanoví podmínky pro změnu trvalého pobytu, které musejí být splněny zároveň. Změna trvalého pobytu může být uskutečněna jen v případě, že zaniklo užívací právo tomu, kdo byl přihlášen v nemovitosti, a nebo došlo k zániku nemovitosti.

Trvalý pobyt můžeme změnit za splnění těchto předpokladů:

· osobě zaniklo užívací právo k nemovitosti (pravomocný rozsudek soudu o zrušení společného práva k nájmu bytu, dohoda bývalých manželů, pravomocný rozsudek o rozvodu manželství, přechod nájmu, atd.),

· osoba v nemovitosti nebydlí, není vlastníkem (pravomocný rozsudek soudu o zrušení společného práva k nájmu bytu, dohoda bývalých manželů, pravomocný rozsudek o rozvodu manželství, přechod nájmu, atd.), ani není oprávněna byt užívat (nájemní smlouva, dohoda o užívání bytu, aj.),

· osoba nemovitost nebo její část neužívá (tuto skutečnost uvedou účastníci řízení do protokolu při ústním jednání, popřípadě ji mohou potvrdit svědkové).

O zrušení údajů trvalého pobytu se musí žádat a žádost musí obsahovat:

· jméno, příjmení, datum narození,

· místo trvalého pobytu, popřípadě adresu pro doručování žadatele,

· označení správního orgánu, jemuž je určena,

· uvedení věci, které se týká (žádost o zrušení údaje místa trvalého pobytu),

· jméno, příjmení, datum narození osoby, které má být trvalý pobyt zrušen, popřípadě, jestli je žadateli známo, kde se jmenovaný zdržuje, přesná adresa trvalého pobytu, na které má být údaj uvedené osobě zrušen,

· důvod žádosti, co se navrhuje a podpis žadatele.

Ohlašovna pak rozhodne o zrušení údaje místa trvalého pobytu, a to na písemnou žádost oprávněné osoby v případě, že zaniklo užívací právo občana k objektu, a pokud občan tento objekt neužívá. O žádosti vede příslušný úřad jako správní orgán správní řízení. V tomto řízení zjišťuje současné splnění uvedených podmínek. V případě, že je údaj o místu trvalého pobytu úředně zrušen, pak je místem trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt úředně zrušen.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»