Provozuje:
Juris Real Estate

Firma Kennial nabídne lidem z Písnice byty k odprodeji.

Firma Kennial, která patří do skupiny Arca Capital slovenského podnikatele Pavola Krúpy, nabídne nájemníkům bytů v pražské Písnici byty k odprodeji. Krúpa to uvedl na dotaz ČTK.

Firma Kennial nabídne lidem z Písnice byty k odprodeji.

autor. JURIS REAL

Firma Kennial, která patří do skupiny Arca Capital slovenského podnikatele Pavola Krúpy, nabídne nájemníkům bytů v pražské Písnici byty k odprodeji. Krúpa to uvedl na dotaz ČTK.

Více než 700 bytů získala firma od společnosti ČEZ za 1,305 miliardy korun, když se stala vítězem výběrového řízení, které energetická společnost vypsala. "Budeme se snažit se s nájemníky dohodnout takovým způsobem, aby pro ně byly podmínky odkupu přijatelné. Pokud budou chtít lidé byty odkoupit, budeme hledat s nějakou bankou produkt, aby se jim to podařilo profinancovat. V případě, že by nájemníci neměli zájem o odkup, budeme pokračovat v nájemních smlouvách za takových podmínek, které nám stanovuje smlouva a zákon," sdělil ČTK Krúpa.

Soubor panelových domů se 36 vchody tvoří větší část sídliště, které je nedaleko budoucí stanice metra D Písnice. Bytové domy byly postaveny v letech 1987 až 1990 a jsou po částečné rekonstrukci. Zástupce nájemníků Ondřej Václavík v pondělí uvedl, že iniciativa Moje Písnice považuje celé výběrové řízení za nelegitimní, a to včetně jeho výsledku. Zástupci nájemníků podle něj mají připravené podklady pro několik druhů právních kroků. ČEZ jejich argumenty odmítá.

O nákupu bytů uvažovalo i hlavní město, nakonec ale nabídlo bezúročnou půjčku Praze-Libuši, pod kterou Písnice spadá. Městská část ji ale podat nestihla. Starosta městské části Jiří Koubek (TOP 09) uvedl, že magistrát fakticky neposkytl městské části žádnou součinnost. Odpovědnost podle něj nesou především politici z ČSSD a hnutí ANO, kteří jak na vládní i magistrátní úrovni kromě obecných deklarací nic neudělali. Krúpa ČTK řekl, že v pondělí vedl s Koubkem krátký telefonický rozhovor. "Což jsem uvítal, jelikož je pro nás velmi důležité, abychom odkomunikovali náš záměr. Dohodli jsme se, že uskutečníme v průběhu následujících deseti dnů osobní schůzku, kde náš záměr představíme a budeme diskutovat o podmínkách odprodeje bytů nájemníkům," dodal.

Koubek v pondělí řekl, že ho zajímá, jak hodlá nový vlastník postupovat s veřejným prostranstvím, které se na sídlišti nachází, a také jeho představa, jak s rozsáhlým bytovým fondem naložit. Podle jednatele portálu CenovaMapa.org Milana Ročka jde o výhodnou investici. "Samozřejmě je potřeba vzít v potaz, jaký je výnos z pronájmu na metr čtvereční a v jakém stavu je bytový fond. Ale ČEZ se o svůj majetek spíše staral dobře," uvedl. Celková plocha všech bytů, které Kennial koupil, je 54.000 metrů čtverečních. Při kupní ceně 1,305 miliardy korun tak vychází cena metru čtverečního na 24.000 korun. "V posledním období už překračovaly ceny v panelových bytech ve všech městských částech 50.000 korun. Tedy zhruba dvakrát tolik. V Praze 4 se za poslední tři roky zvýšily téměř o třetinu," doplnil Roček.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»