Provozuje:
Juris Real Estate

Grandi Stazioni na pronájmu mj. hlavního nádraží vydělala 64,8 mil. korun.

Bývalý nájemce pražského hlavního nádraží, italská společnost Grandi Stazioni vydělala v roce 2015 na nájmech dvou nádraží v České republice 64,8 milionu korun.

Grandi Stazioni na pronájmu mj. hlavního nádraží vydělala 64,8 mil. korun.

autor. JURIS REAL

Bývalý nájemce pražského hlavního nádraží, italská společnost Grandi Stazioni vydělala v roce 2015 na nájmech dvou nádraží v České republice 64,8 milionu korun.

Vyplývá to z účetní uzávěrky, kterou firma zveřejnila v obchodním rejstříku. Ve srovnání s rokem 2014 zvýšila na pronájmech pražského hlavního nádraží a nádraží v Mariánských Lázních zisk o zhruba deset milionů korun.

Obě nádraží získala společnost do dlouhodobého pronájmu výměnou za rekonstrukci nádražních budov.

O správu pražského nádraží ale loni v říjnu přišla poté, co jí Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) neprodloužila smlouvu na užívání. Firma totiž podle nového majitele nádraží nestihla včas dokončit opravy historické Fantovy budovy. Rekonstrukci nádraží v Mariánských Lázních firma dokončila v roce 2009.

Výnosy z nájemného, které představují většinu tržeb Grandi Stazioni, předloni meziročně vzrostly o 3,4 milionu korun na 148 milionů.

Celkové výnosy se zvýšily o zhruba osm milionů korun na téměř 195 milionů korun. O více než 12 milionů rovněž vzrostl zisk před zdaněním na zhruba 80 milionů korun.

Grandi Stazioni měla pražské hlavní nádraží v nájmu od roku 2003 výměnou za rekonstrukci objektu. Pokud by ji zvládla dokončit do loňského 16. října, získala by právo na pronájem nádražních prostor na dalších 30 let.

Za uskutečněné opravy SŽDC společnosti zaplatila 565 milionů korun, což jsou podle státního správce nádraží prokazatelné náklady, které firma do rekonstrukce investovala. O dalších 200 milionů se správa železnic s italskou firmou soudí.

Zbývající opravu fasády a bočních traktů Fantovy budovy plánuje SŽDC uskutečnit vlastními silami. Celá nádražní budova by měla být zrekonstruována v roce 2022 za odhadovaných 730 milionů korun.

Grandi Stazioni do loňského června většinově vlastnily italské dráhy. Nově firmu vlastní francouzský investiční fond Antin a italská investorská skupina Borletti Group.

Předloni česká pobočka Grandi Stazioni hospodařila se ziskem 54 milionů korun při výnosech přesahujících 144 milionů korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»