Provozuje:
Juris Real Estate

Home Credit ze skupiny PPF čelil exekučnímu řízení.

Společnost Home Credit ze skupiny PPF čelí exekuci. Informoval o tom dnes server Exekutor má smůlu.cz. Home Credit rozhodnutí soudu o exekuci respektuje a situaci již vyřešil, reagovala firma pro ČTK.

Home Credit ze skupiny PPF čelil exekučnímu řízení.

autor. JURIS REAL

Společnost Home Credit ze skupiny PPF čelí exekuci. Informoval o tom dnes server Exekutor má smůlu.cz. Home Credit rozhodnutí soudu o exekuci respektuje a situaci již vyřešil, reagovala firma pro ČTK.

"Exekuce byla na 2540 Kč a již byla uhrazena. Proto celou záležitost považujeme za účelovou snahu o zviditelnění," dodala mluvčí Home Creditu Zuzana Bienvenu.

Návrh na exekuci podal podle právníka portálu Petra Němce muž, který se ubránil protiprávní exekuci, již proti němu Home Credit přes rok vedl. Home Credit mu tak musel zaplatit soudní výlohy, což však neučinil.

"V případě daného exekučního řízení měla naše společnost zaplatit náhradu nákladů řízení. Částku jsme uhradili před přibližně deseti dny složenkou na adresu klienta a čekáme na formální ukončení případu," uvedla Bienvenu.

Spolu s rozhodnutím o zastavení exekuce vůči muži bylo rozhodnuto i o tom, že Home Credit musí uhradit i tzv. náhradu nákladů řízení, uvedl Němec. Nejde podle něj o ojedinělý případ.

Nejen Home Credit, ale i společnosti jako ESSOX, Cetelem, Komerční banka a další prý ve svých smlouvách používaly neplatné rozhodčí doložky na tzv. soukromé rozhodčí soudy. Běžný spotřebitel tak v době podpisu smlouvy nemohl vědět, kdo bude jeho případný spor rozhodovat, což je protiprávní, dodal.

"Podle našich dotazů na soudy je nyní vedeno 100.000 protiprávních exekucí. Každý den se na nás obracejí desítky lidí s žádostí o zastavení exekuce, ale stále je to pouhý zlomek z celkového počtu poškozených," uvedl ekonom projektu Exekutor má smůlu.cz Tomáš Pospíšil.

V roce 2013 Ústavní i Nejvyšší soud rozhodly, že exekuce vedené podle neplatných rozhodčích nálezů musí být zastaveny. Soudy však podle Němce nemají kapacity tyto exekuce z vlastní iniciativy zastavit, a proto je na lidech, aby se sami ozvali.

"Nejen úvěrové firmy, ale i některé banky vědí, že vedou desítky tisíc protiprávních exekucí, ale cynicky spoléhají na to, že o možnosti zastavení exekuce se dozví jen velmi malé procento lidí. Jakmile spotřebitel zastavení exekuce navrhne, úvěrové společnosti se zastavením zpravidla souhlasí, neboť si jsou vědomy svého protiprávního jednání," dodal Němec.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»