Provozuje:
Juris Real Estate

Horská střediska do příprav na léto investují desítky mil. Kč.

Přes ztrátovou zimu se horská střediska chystají na léto. Plánují investice za desítky milionů korun, bez pandemické krize by vynaložily pravděpodobně stovky milionů korun.

Horská střediska do příprav na léto investují desítky mil. Kč.

autor. JURIS REAL, ČTK

Přes ztrátovou zimu se horská střediska chystají na léto. Plánují investice za desítky milionů korun, bez pandemické krize by vynaložily pravděpodobně stovky milionů korun.

Většina financí směřuje do zkvalitnění zázemí a činností pro aktivní vyžití. Na on-line tiskové konferenci tyto informace sdělila prezidentka Asociace horských středisek (AHS) Kateřina Neumannová.

Do letních programů investovala podle Neumannové především střediska, která projekty zahájila již např. v uplynulé sezoně a jsou dlouhodobějšího rázu.

Finanční prostředky vkládají hlavně do budování a renovací parků pro cyklistických parků, naučných stezek nebo gastronomických provozů.

Např. v Dolní Moravě se lidé podle Neumannové mohou těšit na rozšířené venkovní parky a nové obří vodní brouzdaliště.

"Velikou investici dokončují v tuto chvíli na Lipně, kde bude uveden do provozu nový hotel s restaurací, infocentrem, prodejnou a půjčovnou lyžařského vybavení a jakýmsi novým náměstíčkem, které bude přímo pod nástupem na hlavní lanovku," řekla. Drobnější investice připravily podle ní i další areály. Letní provoz mají podle Neumannové dvě třetiny větších horských středisek. Nabízejí síť půjčoven kol, včetně elektrických, koloběžek a dalšího vybavení pro aktivní letní dovolenou. Areály tyto aktivity často mají v balíčcích spolu s jízdenkami na lanovku.

Přestože lyžařské areály v zimě nemohly fungovat, lidé se na hory podle Neumannové vydávali. Doufá, že díky zkvalitňování a rostoucí nabídce služeb bude návštěvnost vysoká i v létě. AHS bude podle ní apelovat na příslušné orgány, aby sezona začala co nejdříve. Optimální zahájení je v polovině května.

"Věříme, že v té době začne docházet k rozvolňování opatření i v dalších odvětvích cestovního ruchu, jako je ubytování a otevření alespoň zahrádek restaurací, protože tyto služby fungují v symbióze a návštěvníci je očekávají," uvedla.

Dodala, že samozřejmostí budou opatření, která ochrání klienty i místní obyvatele, ale nebudou mít dopad na návštěvnost.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»