Provozuje:
Juris Real Estate

Hotelů se 4 hvězdami v České republice přibylo za poslední tři roky přes 60.

Turisté v ČR jsou náročnější, vyhledávají komfortnější ubytování i služby. Tomu se přizpůsobují i ubytovací zařízení. Za poslední tři roky se počet čtyřhvězdičkových hotelů zvýšil o 62 na 601.

Hotelů se 4 hvězdami v České republice přibylo za poslední tři roky přes 60.

autor. JURIS REAL

Turisté v ČR jsou náročnější, vyhledávají komfortnější ubytování i služby. Tomu se přizpůsobují i ubytovací zařízení. Za poslední tři roky se počet čtyřhvězdičkových hotelů zvýšil o 62 na 601.

Naopak penzionů ubylo o 362, celkem jich tak je v ČR 3406. Méně o 122 je i turistických ubytoven. Rovněž hotelů kategorie dvou a méně hvězd zmizelo z trhu 60.

Počet pětihvězdičkových hotelů a kempů se od roku 2012 nezměnil. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

V ubytovacích zařízeních v tuzemsku se vloni ubytovalo 8,7 milionu cizinců, z nichž 12 procent preferovalo pětihvězdičkové hotely, 44 procent o hvězdu méně a 27 procent se ubytovalo v tříhvězdičkových hotelech.

"Z aktuálních statistik jednoznačně vyplývá dominantní podíl čtyřhvězdičkových hotelů v případě zájmu zahraničních hostů. Naopak u domácích hostů vedou hotely tříhvězdičkové," uvedla výkonná ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Kateřina Petříčková. Podle statistik portálu Hotel.cz preferuje polovina českých turistů tříhvězdičkový hotel. "Nároky českých i zahraničních klientů se neustále zvyšují. Turisté jsou více nároční na úroveň poskytovaných služeb a za své peníze chtějí dostat to nejlepší. Často hledají značky kvality, jako jsou hvězdičky nebo jiné certifikáty, které jim zajistí požadovanou úroveň," dodala Martina Fišerová z agentury CzechTourism.

Podle Milana Petra z Hotel.cz roste význam recenzí pro výběr ubytovacího zařízení. "Za poslední dva roky jednoznačně evidujeme vyšší zájem našich uživatelů o recenze ubytovacích zařízení. Rostoucí trend zájmu o recenze je asi o pětinu vyšší, než je průměrný růst návštěv ostatních stránek," dodal Petr.

Tuzemské hotely, pensiony či kempy se tak snaží stále vylepšovat nabídku ubytovaní i gastronomie. To potvrzuje například Stanislav Mádl z největší vinařské obce v ČR Velké Bílovice, který provozuje vlastní hotel pátým rokem.

"Samotné ubytování by však turisty ve Velkých Bílovicích neudrželo. Náročná klientela sem přijíždí za domácím jídlem, cykloturistikou a za velkobílovickými víny, která tu dělá tisícovka vinařů," uvedl Mádl. Zahraniční hosté si podle něj pochvalují i poměrně velké pokoje a čistý design. Ze světa totiž mají zkušenost spíš s malými hotelovými pokojíky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»