Provozuje:
Juris Real Estate

Hra Arenbergera s termínem otevření obchodů je neférová.

To, jak si ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) hraje s termínem otevření obchodů, je podle jejich svazu neférové a neslušné. Vyvolává to problémy a negativní nálady.

Hra Arenbergera s termínem otevření obchodů je neférová.

autor. JURIS REAL, ČTK

To, jak si ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) hraje s termínem otevření obchodů, je podle jejich svazu neférové a neslušné. Vyvolává to problémy a negativní nálady.

Služby spojené s péčí o tělo jsou rizikovější než obchody, jejich obnovení provozu přitom podmíněno počtem nakažených koronavirem nebude.

Jestliže hodlá Arenberger pokračovat ve vyvolávání zmatků, dá se očekávat, že obchodníci začnou podávat žaloby o náhradu škody za nucené uzavření.

Vyloučit nelze ani neuposlechnutí vládních nařízení. ČTK to uvedl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Tomáš Prouza.

Vláda ve čtvrtek představila šest balíčků, podle kterých bude uvolňovat protiepidemická opatření. Určující přitom bude počet nakažených za sedm dní na 100.000 obyvatel.

Výjimku představují služby spojené s péčí o tělo jako kadeřnictví, pedikúry nebo masáže. Ty budou moci obnovit provoz bez ohledu na počet infikovaných 3. května.

Pokud by počet nakažených klesl celostátně na 100 na 100.000 obyvatel, otevření bylo od tohoto data slíbeno také obchodníkům.

Arenberger sdělil, že této hranice bude nejspíš dosaženo až ke konci příštího týdne. Aktuálně je v ČR 163 nových případů na 100.000 obyvatel.

"Výroky pana ministra Arenbergera mě překvapují. Provoz obchodů, u kterých se nikdy neprokázalo, že by byly zdrojem nákazy, podmiňuje nějakým výsledkem, naopak např. u masáží žádná taková podmínka není a jsou mnohem rizikovější," řekl Prouza.

Šéf resortu zdravotnictví by podle něj měl být schopen vysvětlit tento nepoměr.

Pokud vláda chce něco otevřít, podle Prouzy by měla začít obchody. Prodejci jsou podle něj připraveni dodržovat veškerá hygienická a bezpečnostní pravidla.

Navíc už dříve prokázali, že jsou schopni chránit zákazníky i personál. Pokračující nejistota o termínu obnovení provozu ale stupňuje u obchodníků už tak silnou depresi.

"Umím si představit, že by někteří obchodníci mohli za této situace přes zákaz prodejny otevřít," doplnil Prouza. Vzdorovat tímto způsobem by mohli členové Retailové asociace, která už dříve uvedla, že je k uskutečnění tohoto kroku připravena.

Zda se budou moci obchody od příštího pondělí otevřít, by podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) měla vláda definitivně rozhodnout na mimořádném jednání ve čtvrtek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»