Provozuje:
Juris Real Estate

Hrad Windsor zpřístupní pro širokou veřejnost unikátní zahradu.

Hrad Windsor, který je jedním ze sídel britské královny Alžběty II., otevře po více než 40 letech pro veřejnost zahradu v části nazvané Východní terasa.

Hrad Windsor zpřístupní pro širokou veřejnost unikátní zahradu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Hrad Windsor, který je jedním ze sídel britské královny Alžběty II., otevře po více než 40 letech pro veřejnost zahradu v části nazvané Východní terasa.

Na hradě Windsor strávila panovnice posledních několik měsíců během pandemie covidu-19, následně se přesunula do Skotska.

Turisté budou moci zahradu, která vznikla kolem roku 1820, navštívit během víkendů v srpnu a v září, napsala agentura Reuters.

V zahradě se nyní nachází asi 3 500 keřů růží, které byly vysázeny okolo hlavní fontány. V celém prostoru se mísí různé styly, podle toho, jak v minulosti sloužil různým panovníkům.

"První zahrada zde byla vytvořena v roce 1824 během vlády krále Jiřího IV. Předtím, již od středověku, se tady nacházel obranný příkop," uvedl Richard Williams, správce hradu Windsor. Dodal, že za vlády krále Karla II. v 17. století vznikly v místě dnešní zahrady i dráhy na kuželky, protože tehdejší šlechta hrála kuželky velmi ráda.

Zahrady u hradu Windsor prošly následně rozsáhlými změnami a rekonstrukcí za vlády královny Viktorie a prince Alberta v 19. století. Jejich nynější vzhled, vytvořený roku 1971, má ale na svědomí princ Philip, manžel současné královny Alžběty II.

Hrad Windsor, který nechal v 11. století postavit Vilém Dobyvatel, leží západně od Londýna. Současná královna Alžběta II. strávila na hradě část dětství, neboť její matka se sem uchýlila za druhé světové války.

Po válce se královská rodina vrátila do Londýna, ale Windsor zůstal Alžbětiným oblíbeným sídlem.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»