Provozuje:
Juris Real Estate

Hypoteční banky a stavební spořitelny letos půjčí na bydlení 290 mld. korun.

Objem sjednaných hypotečních úvěrů by měl dosáhnout skoro 220 miliard korun a úvěry ze stavebního spoření překročit 73 mld. korun.

Hypoteční banky a stavební spořitelny letos půjčí na bydlení 290 mld. korun.

autor. JURIS REAL

Objem sjednaných hypotečních úvěrů by měl dosáhnout skoro 220 miliard korun a úvěry ze stavebního spoření překročit 73 mld. korun.

Od ledna do listopadu sjednaly obchodní banky podle Fincentrum Hypoindexu hypotéky v celkovém objemu 203,5 miliard korun. To je v meziroční komparaci asi o dvě miliardy méně než ve stejném období loňského roku.

Loni v prosinci poskytly banky hypoteční úvěry za 20 miliard korun.

V letošním roce ale banky v posledním měsíci roku rozpůjčují zřejmě méně.

„Ztráta za loňským rokem není nikterak veliká, nicméně v prosinci se rozdíl ještě více prohloubí. Vloni se v posledním měsíci poskytl objem 20 miliard korun. Letos očekáváme, že to bude okolo 15 až 16 miliard. Pokles za celý rok odhadujeme o cca 3 %,” říká Libor Ostatek, ředitel makléřské společnosti GOLEM FINANCE.

Stavebním spořitelnám by se naopak v letošním roce mělo dařit lépe než v loňském roce. Za jedenáct měsíců letošního roku poskytly úvěry za 68,1 miliardy korun, což je oproti stejnému období loňského roku o čtvrtinu více.

Stavební spořitelny letos v úvěrech směřují k rekordu z roku 2008. K jeho překonání jim zbývá v prosinci uzavřít úvěry za 5,5 miliardy korun, což by se jim s ohledem na dosavadní výsledky mělo podařit.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»