Provozuje:
Juris Real Estate

Hypoteční banky zatím nereagují změnou úročení na pokles sazeb ČNB.

Tuzemské banky zatím nereagují na včerejší rozhodnutí České národní banky o snížení úrokových sazeb. Některé tvrdí, že snižování úročení není nyní kvůli vyšší rizikovosti na pořadu dne.

Hypoteční banky zatím nereagují změnou úročení na pokles sazeb ČNB.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Tuzemské banky zatím nereagují na včerejší rozhodnutí České národní banky o snížení úrokových sazeb. Některé tvrdí, že snižování úročení není nyní kvůli vyšší rizikovosti na pořadu dne.

Toto zjištění vyplývá z ankety ČTK mezi největšími bankami. Bankovní rada ČNB dnes snížila základní úrokovou sazbu o 0,75 procentního bodu na jedno procento.

"Snižování sazeb úvěrů nevidíme momentálně jako pravděpodobné. Důvodem je zvýšené riziko v budoucnu nesplácených úvěrů. Z důvodu nestandardní situace, ve které se nyní nacházíme, dostáváme tisíce žádostí o odklad splátek," řekla ČTK mluvčí Raiffeisenbamk Petra Kopecká. Navíc úrokové sazby u hypoték a spotřebitelských úvěrů se podle ní stanovují na základě dlouhodobých sazeb, což není tento případ.

"Mezi individuálními klienty klesl zájem o úvěry zhruba o 70 procent a naopak mnohonásobně roste zájem o odklad splácení úvěrů, nyní proto neplánujeme změnu úrokových sazeb," sdělil mluvčí České spořitelny Filip Hrubý. ČSOB je ve stádiu analýz a vyhodnocování dopadů tohoto rozhodnutí ohledně dalšího snížení sazeb. "Na základě našich vyhodnocení pak zvolíme další strategii," upozornil mluvčí banky Patrik Madle.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»