Provozuje:
Juris Real Estate

IKEA změní v rakouské Vídni způsob nakupování.

Nový obchodní dům bude zelený a bez parkovacích míst.

IKEA změní v rakouské Vídni způsob nakupování.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Aktuálně.cz)

Nový obchodní dům bude zelený a bez parkovacích míst.

Návrh sedmipatrového obchodního domu IKEA, který se má během příštího roku otevřít ve Vídni, se výrazně liší od komplexů švédské firmy, jaké se stavěly doposud.

Výše uvedená společnost tvrdí, že se snaží reagovat na měnící se nákupní chování a mobilitu městského obyvatelstva. U budovy proto nebude jediné parkovací místo a fasádu pokryje 160 stromů a keřů.

Plánovaná pobočka ve Vídni upouští od modelu velké těžkopádné budovy na okraji města, do níž se dojíždí zejména auty, informoval server Designboom. Obchodem bez parkovacích míst IKEA reaguje na nové trendy ve společnosti.

"Architektonický koncept se zaměřuje na nynější "Megatrendy" a bere v úvahu dramatickou proměnu nákupního chování i novou formu mobility bez aut," stojí v tiskovém prohlášení.

Obchodní dům v blízkosti stanice Westbahnhof (tzv. Vídeňské západní nádraží) by tak měl posloužit hlavně Vídeňanům, kteří se pohybují pěšky, na kole či hromadnou dopravou.

Koncept počítá s tím, že zákazníci si s sebou odnesou jen menší předměty, větší kusy nábytku jim doručí firma maximálně do 24 hodin.

"Zákazníci mají málo času a ocení komfort. V oblasti nábytku je to velmi patrné: čím dál více jich ani nepomýšlí na to, že by si vybavení domácnosti odváželi sami," vyjádřila se IKEA.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»