Provozuje:
Juris Real Estate

Informování o spotřebě tepla aspoň jednou za měsíc Sněmovna pouze rozjednala.

Časté poskytování informací z dálkových odečtů tepla a teplé vody v bytech Sněmovna zrychleně už v úvodním kole schvalovat nebude.

Informování o spotřebě tepla aspoň jednou za měsíc Sněmovna pouze rozjednala.

autor. JURIS REAL, ČTK

Časté poskytování informací z dálkových odečtů tepla a teplé vody v bytech Sněmovna zrychleně už v úvodním kole schvalovat nebude.

Opoziční ANO a SPD zablokovaly postup, jak jej navrhla vláda. První čtení novely, která vychází z unijní směrnice, bude pokračovat v úterý.

Předloha předpokládá, že uživatelé bytů s dálkově odečitatelnými měřiči nebo indikátory budou dostávat údaje o spotřebě alespoň jednou za měsíc.

Opozice má podle předsedkyně klubu ANO Aleny Schillerové k předloze výhrady a je nutné, aby ji projednaly i sněmovní výbory.

Bytová družstva a společenství vlastníků jednotek namítají, že informační povinnost bude velmi nákladná, poznamenala bývalá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO).

Dále se diskuse úvodního kola nedostala, neboť jednací den dolní komory skončil.

Důvodová zpráva zvýšení administrativních nákladů poskytovatelů služeb, jako jsou SVJ a vlastníci bytových domů včetně bytových družstev, předpokládá. Jejich promítnutí do cen služeb ale nebude podle předlohy možné. Náklady bude podle zdůvodnění provázet zavádění systému informujícího uživatele i měsíční zasílání informací elektronickou formou. Zpoplatněno bude moci být podle novely jen listinné informování dopisem. Údaje budou moci poskytovatelé zpřístupňovat podle předlohy také dálkově prostřednictvím internetu na heslo a aktualizovat je tak často, jak to měřicí zařízení a používané systémy umožní. Uživatele bytů nebudou muset informovat o spotřebě tepla za období, v němž je nedodávali.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»