Provozuje:
Juris Real Estate

Iniciativa Chcípl PES vyzývá vládu ke zrušení opatření už od 6. 1.

Iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES vyzvala vládu, aby od 6. ledna otevřela Českou republiku bez dalších restrikcí ekonomiky a chránila ty, kteří to opravdu potřebují.

Iniciativa Chcípl PES vyzývá vládu ke zrušení opatření už od 6. 1.

autor. JURIS REAL, ČTK

Iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES vyzvala vládu, aby od 6. ledna otevřela Českou republiku bez dalších restrikcí ekonomiky a chránila ty, kteří to opravdu potřebují.

Kabinet podle iniciativy dovedl zemi do chaotického stavu, který může přerůst ve vážné občanské nepokoje s nedozírnými následky. ČTK to sdělil jeden ze zástupců iniciativy, vlastník pivovaru Malý Janek v Jincích na Příbramsku, Jiří Janeček. Vláda podle iniciativy v druhé polovině letošního roku nezvládla situaci a chaotickými nařízeními prohloubila chudobu v tuzemsku, sebrala lidem práci, dětem vzdělání a všem naději, uvedli zástupci v prohlášení. Iniciativa kritizuje to, že opatřeními představitelé státu zajistili stálé příjmy nadnárodním společnostem. V supermarketech je přitom podle ní největší kumulace lidí.

Vláda podle iniciativy nezvládla připravit ani efektivní systém kompenzací. Naopak je podle ní složitý, neprůhledný a nespravedlivý.

"Vláda ČR dlouhodobě porušuje naše práva na svobodné podnikání, vzdělání, shromažďování, volného pohybu. Toto bezprecedentní bezpráví si vymáhá nátlakem policejních složek, které bezdůvodně vnikají do našich obydlí a ničí naše podnikání, naše životy," konstatovala dále iniciativa. Je podle ní nutný návrat do normálního života, kde bude platit ústava a právní systém.

Zástupci výzvy Chcípl PES protestují proti vládním opatřením. V minulosti např. nechali své podniky otevřené i po 20:00 hod., což byla nařízená zavírací hodina. Kromě Janečka se k ní hlásí také např. vlastník pražské restaurace Šeberák Jakub Olbert.

Stravovací zařízení jsou letos už potřetí odkázána na prodej jen přes výdejní okna, která mohou fungovat pouze mezi 05:00 hod. a 20:59 hod. Využívat mohou případně rozvoz. Na podzim musely být gastronomické podniky zavřené od 14. října do 2. prosince.

Poté mohly fungovat s mnoha omezeními, např. jen poloviční kapacitou. Jejich opětovné uzavření vláda nařídila od 18. prosince. Na jaře do nich měla veřejnost zakázán vstup od 14. března, od 11. května mohly otevřít zahrádky.

Ministerstvo průmyslu a obchodu nyní podle svého šéfa Karla Havlíčka (za ANO) chystá program COVID gastro. Restauratéři budou mít nárok na 400 korun na jednoho zaměstnance nebo spolupracujícího živnostníka a den uzavření od 14. října. Vláda na podporu schválila 2,5 miliardy korun.

Gastronomické odvětví podle výzkumné společnosti Nielsen každý den uzavření ztrácí na tržbách 414 milionů korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»