Provozuje:
Juris Real Estate

JUDr. Josef Monsport nehodlá lidi z Horoměřic stěhovat hned po lhůtě.

Konkurzní správce H-Systemu Josef Monsport nechce po uplynutí měsíční lhůty k vystěhování lidí z domů v Horoměřicích přistoupit k unáhleným a překotným krokům. Klienti zkrachovalé společnosti tak nebudou muset své byty opustit ihned.

JUDr. Josef Monsport nehodlá lidi z Horoměřic stěhovat hned po lhůtě.

autor. JURIS REAL

Konkurzní správce H-Systemu Josef Monsport nechce po uplynutí měsíční lhůty k vystěhování lidí z domů v Horoměřicích přistoupit k unáhleným a překotným krokům. Klienti zkrachovalé společnosti tak nebudou muset své byty opustit ihned.

Obyvatele Monsport znovu vyzval, aby ho kontaktovali. Prezident Miloš Zeman se kvůli kauze v úterý sejde s předsedy Ústavního soudu Pavlem Rychetským a Nejvyššího soudu (NS) Pavlem Šámalem. Oba pozvání přijmou.

Lhůta k vystěhování vyprší 23. srpna. Správci i předseda věřitelského výboru jsou ale připraveni s obyvateli domů v Horoměřicích jednat o dalším postupu.

Nutné je dodržet pravidla konkurzního řízení, zdůraznili v prohlášení, na které upozornil server HlídacíPes.org. "Situaci nevyřeší komunikace přes média a ani neochota komunikovat či mlčení, takovéto postoje by vedly ke zbytečnému vyhrocení situace," uvedli.

Nejvyšší soud tento týden rozhodl, že lidé sdružení v družstvu Svatopluk musí do jednoho měsíce vyklidit byty v osmi domech. Týká se to téměř 60 rodin. Družstvo podá příští týden stížnost k Ústavnímu soudu.

Předsedy obou soudů pozval prezident Zeman na Pražský hrad. Šámal ale v prohlášení uvedl, že při schůzce s prezidentem nemůže probírat jednotlivé aspekty jakéhokoliv konkrétního případu. Bylo by v rozporu se zásadou nezávislosti soudů a soudců, kdyby jako předseda do kauzy H-System zasahoval. Rychetský serveru IHNED.CZ řekl, že byl požádán, aby k Zemanovi přišel. Netušil ale, o čem se bude jednat. Zeman rozsudek NS kritizoval. Společně s dalšími rozsudky vyvolává podle něj vážné pochybnosti o kvalitě a lidskosti soudního systému. Avizoval, že bude chtít mluvit se Šámalem a o tomto tématu diskutovat.

Se zástupci družstva Svatopluk a s konkurzním správcem Monsportem se v pondělí sejdou premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO).

Sdružení Maják, které zastupuje jinou část klientů zkrachovalé společnosti H-System, je ale vyzvalo, aby jednali se zástupci všech bývalých klientů H-Systemu. Žádá, aby se hledalo spravedlivé řešení pro všechny poškozené. Sdružení Maják ve středu uvedlo, že nemá zájem na vystěhování lidí z Horoměřic z jejich domovů. Upozornilo ale, že družstvo Svatopluk svévolně snížilo majetek zahrnutý do konkurzní podstaty, ze které mají být odškodněni všichni bývalí klienti H-Systemu. Sdružení také připomnělo, že se peníze z H-Systemu dosud nepodařilo najít. Vyzvalo proto politiky, aby se zasadili o nalezení tohoto finančního majetku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»